Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Kiemelték a farokrészt, nincsenek benne a fekete dobozok

A farokrészt 30 méteres mélységből emelték ki tömlők és egy daru segítségével, és egy mentőhajó fedélzetére tették.
Az indonéz kutató-mentők kiemelték szombaton a Jáva-tengerbe veszett repülőgép farokrészét, és meggyőződtek arról, hogy a fekete dobozok, amelyeknek a helye ebben a géprészben van, nincsenek ott. Közben tovább folyik a kutatás a berendezések után.

Sejthető volt, hogy a dobozok nincsenek a farokrészben, mert azok az időszakos jelek, amelyeket a hatóságok fekete dobozok által kibocsátottnak véltek pénteken, a mérések szerint mintegy fél kilométerrel távolabbi helyről érkeztek. Az is elképzelhető, hogy a jelek forrása teljesen más.

A farokrészt 30 méteres mélységből emelték ki tömlők és egy daru segítségével, és egy mentőhajó fedélzetére tették. "A búvárok kinyitották a farokrész kabinjának ajtaját, de nem találtak benne semmit" - közölte a kutató-mentők vezetője.

Pénteken megtalálták a gépen utazók közül újabb négy embernek a holttestét. Közülük kettőt ülésével együtt találtak meg, amelybe be voltak szíjazva. Így 48-ra nőtt a megtalált holttestek száma. Közülük 27-et tudtak eddig azonosítani.

Az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult az indonéziai Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Az indonéz meteorológiai szolgálat elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.

Az indonéz közlekedési miniszter ideiglenesen felfüggesztette pénteken öt légitársaság 61 járatát, mert olyan napokon is közlekedtek ezek a járatok, amelyeken nem volt erre engedélyük. Korábban a miniszter az AirAsia összes Surabaya-Szingapúr járatát felfüggesztette egy időre, mert kiderült, hogy a társaságnak nem volt engedélye vasárnapokon ebben a viszonylatban repülni. A miniszter ezenkívül megbüntetett pénteken további kilenc repülési tisztségviselőt, akik engedték, hogy a 8501-es járat december 28-án, vasárnap repüljön. Így összesen 16 személy kapott büntetést az ügyben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat a volt CIA-igazgató ellen

Aki titkos információkat szolgáltatott ki a szeretőjének, amikor a Központi Hírszerző Ügynökség… Tovább olvasom