Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Kiengedték a börtönből Strauss-Kahnt

Kiengedték a börtönből pénteken New Yorkban Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját, miután ügyvédei átadták a bíróságnak az egymillió dolláros óvadékot és egy ötmillió dolláros biztosítékról szóló igazolást.
A bíró érvényesnek fogadta el a letétet, és helyi idő szerint péntek délután - közép-európai idő szerint késő este - tisztázta az ügyvédekkel, milyen feltételek mellett helyezhetik házi őrizetbe a pénzembert. A volt IMF-vezér ezután elhagyta a börtönt. A szigorított házi őrizethez 24 órás megfigyelés tartozik elektronikus karperec és videokamera használatával, s ezt még saját zsebből fizetett fegyveres őrökkel is meg kell erősíteni.

Strauss-Kahn feleségének ráadásul a New York Post amerikai bulvárlap szerint gondjai akadtak a lakásbérléssel, mert az először kiszemelt helyen - egy elegáns környéken, a 65. utcában - elutasították, amikor megtudták, hogy ki költözne oda.

A volt IMF-vezér - korábbi francia pénzügyminiszter - négy éjszakát töltött az északkelet-manhattani Rikers-szigeti börtönben, miután szombaton őrizetbe vették a New York-i repülőtéren azzal a gyanúval, hogy a manhattani Sofitel szállóban erőszakoskodott az egyik szobalánnyal.

Csütörtökön vádat emeltek ellene többek között nemi erőszak kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt. Legközelebb június 6-án kell megjelennie a bíróság előtt, hogy nyilatkozzon arról, bűnösnek vallja-e magát az ellene felhozott hét vádpontban.

Olvasóink írták

 • 11. Jozsoci 2011. május 22. 20:15
  „A magyar politikusok fizetése sem sok. Egy kis bank vezére négyszer annyit keres. A tényleges jövedelmek más tészta, lásd privatizáció, közbeszerzések, korrupció stb. Azt hiszem nem kell példákat mondanom. Nem véletlen, hogy ilyen vérre menő harc folyik a hatalomért.”
 • 10. bánki 2011. május 22. 09:12
  „Pénz beszél, kutya ugat!”
 • 9. Mignon 2011. május 21. 14:54
  „Az IMF vezerigazgatoi fizetes = 30 ezer euro/ havonta.

  Ez engem is meglepett, azt hittem sokkal többet keres...
  (Pl.: a Deutsche Bank elnöke, Hr.Ackermann 2 millio euro/ havonta keres.)

  Forras:

  Hamburger Abendblatt : "Strauss-Kahn: Das eine Mal zu viel" c. mai cikke.
  abendblatt.de”
 • 8. LukSzusz 2011. május 21. 14:37
  „Rohadjon meg a világ,ennek a metszettpöcsűnek adnak 6 millió dollárt,másik ha ilyet tesz rögtön kiakarják herűlni,sterilizálni!!!
  A világot az ilyem szemetek döntik romba a bankokon keresztül,így állnak bosszút a holokausztért?”
 • 7. Mignon 2011. május 21. 13:51
  „6.

  Biztos kölcsönkert valakitöl.
  (Ilyenkor latja meg az ember, ki az igazi haver.)”
 • 6. butagyerek 2011. május 21. 13:42
  „Megbilincselve vezették el, mert " látszott" , hogy milyen veszedelmes bűnözővel van a rendőröknek dolga. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy tuti ártatlan csak az eljárást kifogásolom. Vajon hogyan tudta kifizetni az óvadékot ?”
 • 5. deszkás 2011. május 21. 13:02
  „KRISZTOBALLIT! Ennek az a szépséghibája hogy nem az első esete a vén kandúrnak (az a Ghánai magyar néni is) és hát hogy erős volt? Ezek az ő törvényeik, fura lenne ha ilyen látványosan baltáznák el. Katonai attasé egy szem űrhajósunkat ittasság miatt hogyan csipték fülön és utasitották ki? Ott nem a nyúl viszi a puskát.”
 • 4. Mignon 2011. május 21. 12:39
  „A jelenlegi francia penzügyminiszter
  Christine Lagarde asszony lesz az uj IMF vezerigazgato!

  Ez biztos.
  (Nekem elhihetitek)”
 • 3. krisztoballit 2011. május 21. 11:37
  „Egy szóval nem mondtam, hogy szent, és biztos van vaj a füle mögött, jócskán. De az iménti esetben biztosan ártatlan. Hogy miért? Túl sok a gyanús egybeesés (pont az USA-ban, pont a francia elnökválasztás előtt 1 évvel, pont Strauss-Kahn, pont egy szobalánnyal, stb...) Másrészt ha tényleg az volna, akinek gondolod, akkor nem mernék ezt megtenni vele (teljesen jogtalan volt az eljárás vele szemben, de még ha igaz is lenne a vád, akkor is egy kicsit erős lett volna ez a fellépés, nem gondolod?) Egyszerűen csak el akarják távolítani a székéből, mert valakinek nem tetszik, hogy Európa felé hajlik a keze.
  Ne hidd azt, hogy odavagyok az IMF-ért, vagy Stauss-Kahnért. De ha ő most bebukik, annak csúnya következményei lesznek az egész európai IMF-régióban, többek közt kis hazánkban (is)!”
 • 2. horvathi 2011. május 21. 11:24
  „Honnan veszed, hogy Strauss-Kahn (Kohn) ártatlan?

  Legfeljebb majd a holokauszt iparág vezetői "bebizonyítják" ezt, aki meg kételkedni fog merészelni ebben arra rásütik az antiszemita, holokauszt tagadó, gyűlöletbeszélő elnevezésű marhaságaikat.

  Strauss-Kahn (Kohn) úgy gazamber ahogy van - nem csak a nemi erőszak miatt, hanem a fél világot nyomorba taszító IMF üzérkedései miatt is -, ehhez kétség nem férhet egyetlen logikusan gondolkodó előtt se!”
 • 1. krisztoballit 2011. május 21. 11:04
  „Kíváncsi vagyok, a szobalány szempontjából milyen következményei lesznek ennek az egésznek, miután bebizonyosodik, hogy Strauss-Kahn ártatlan. Mert ugyebár ez afféle becsületsértés, csak sokkal súlyosabb, Strauss-Kahn mégiscsak egy befolyásos, magasrangú személy (volt). Bár nem valószínű, hogy az a tudatlan fruska agyalta volna ki ezt a "merényletet", inkább csak megbízták vele bizonyos érdekcsoportok, akik nyilván a háttérben maradnak és megússzák ezt a kis diplomáciai "malőrt". De egyébként az USA eljárási módja is megérne egy misét: ahogy a taggal bántak, az teljes mértékben az ellenkezője az Egyesült Államok (a "szabadság" hazájának) alkotmányával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt egy vietnámi sétahajó, halottak

Elsüllyedt egy vietnámi sétahajó a Saigon folyón, 15 ember meghalt, illetve eltűnt - közülte szombaton a helyi rendőrség. Tovább olvasom