Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Kim Dzsong Il jól van - állítja fia

Kim Dzsong Nam - akit Kínában kaptak lencse- és mikorfonvégre - a riportereknek szűkszavúan beszélt Észak-Korea vezéréről, és az örökösödési kérdésről mindössze annyit mondott, hogy az rendkívül kényes kérdés.
Korábban titkosszolgálati források azt közölték, hogy Kim Dzsong Il augusztusban agyvérzést kapott, emiatt súlyos beteg.A "Kedves Vezér" legidősebb, 37 éves fia a tudósítások szerint Pekingben és Makaóban időzött. A divatos napszemüveget, aranyláncokat és fekete sapkát viselő férfi még a japán riporterekkel is barátságos volt, jóllehet a szigetországot Észak-Korea ellenségként kezeli. Észak-Koreában fontos kérdés, hogy ki követi majd Kim Dzsong Ilt a hatalomban.

Hírszerzési források szerint a "Kedves Vezér" januárban harmadik fiát, Kim Dzsong Unt jelölte ki utódjául. A Kínában tartózkodó legidősebb fiú ezzel kapcsolatban nem volt hajlandó nyilatkozni. Mindössze annyit mondott, hogy nincs szándékában apja helyébe lépni. Néhány éve még úgy vélték az elemzők, hogy Kim Dzsong Nam lehet Észak-Korea következő vezetője, ám 2001-ben Japánban letartóztatták, amikor hamis útlevéllel próbált belépni az országba. A hatóságoknak akkor azt mondta, hogy csak a japán Disneylandet akarta megnézni.

Olvasóink írták

  • 1. comet 2009. január 28. 18:16
    „Szegény Kim Dzsong Nam. Hamis útlevéllel meg akarta nézni a japán vidámparkot és lebukott. Én a japánok hejébe körbevittem volna a vidámparkban. Aki ennyit kockáztat ezért az megérdemelné. Meg aztán inkább a vidámparkban szórakozzon játék rakétákkal mint igaziakkal.
    Meg hál istennek hogy a Kedves Vezér jobban van, így kicsi az esélye, hogy szélütötten valami hülyeséget csináljon vagy félre értsék egy mozdulatát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 bűncselekményt vallott be a döbbenetes memóriájú bűnöző

A valószínűleg fotografikus memóriával rendelkező rabló ügyét újratárgyalták, és újabb három év és… Tovább olvasom