Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kim Dzsong Un: fokozni kell a harcot

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint fokozni kell a harcot az országában "az ellenséges ideológia és kultúra beszivárgása ellen, amely mérgezi az emberek tudatát".
A világtól elszigetelt kommunista ország első embere erről a nemzetbiztonsági minisztériumban tett vasárnapi látogatásán beszélt abból az alkalomból, hogy a tárca épületében felavatták az apját, Kim Dzsong Ilt ábrázoló hatalmas szobrot.

A KCNA hírügynökség szerint az országvezető azt hangoztatta, hogy a nemzetbiztonsági erők embereinek a továbbiakban is a leghatározottabb harcot kell vívniuk "az ellenséggel a láthatatlan fronton", és a viharok és megpróbáltatások ellenére a végsőkig hűségeseknek kell lenniük a párthoz. Meggyőződését fejezte ki, hogy a minisztérium dolgozói megakadályozzák az "imperialista reakciós erőket" abban, hogy megfojtsák Észak-Koreát.

Feltételezések szerint a nemzetbiztonsági minisztérium működteti a hírhedt észak-koreai börtönöket, ahol a politikai foglyok raboskodnak. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint az új phenjani vezetés Kim Dzsong Unnal az élén szorosabbra akarja fogni az ellenőrzést a nemzetbiztonsági szervek felett, hogy megerősítse hatalmát, miközben az ország súlyos élelmiszerhiánnyal küszködik, és külső segélyekre szorul.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2012. október 07. 08:52
  „,,Kim Dzsong Un: fokozni kell a harcot"
  Úgy, mint a Kis/Nagy Magyar nagyvezérünk? A Magyar vezető szerint itt is fokozni kell a gazdasági kuruckodó felszabadító harcot! A nép kárára a vezető és a sleppjének további gyarapodására. Észak- Koreában ugye sokan feldobják, a talpukat a köznép közül a harc érdekében? A demokratikus Magyarországon még kevesebben?
  "az ellenséges ideológia és kultúra beszivárgása ellen, amely mérgezi az emberek tudatát". De hasonló az ottani helyzet az ittenihez!
  ,,A KCNA hírügynökség szerint az országvezető azt hangoztatta, hogy a nemzetbiztonsági erők embereinek a továbbiakban is a leghatározottabb harcot kell vívniuk "az ellenséggel a láthatatlan fronton", és a viharok és megpróbáltatások ellenére a végsőkig hűségeseknek kell lenniük a párthoz. Meggyőződését fejezte ki, hogy a minisztérium dolgozói megakadályozzák az "imperialista reakciós erőket" abban, hogy megfojtsák Észak-Koreát." Magyarországon is hasonló a szöveg! Az ottani TEK megfelelőjét mikor alakítják meg? Esetleg már létre van hozva?
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  OFF”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a volt algériai elnök, Sadli Bendzsedi

Nyolcvanhárom éves korában - súlyos betegség következtében - elhunyt Sadli Bendzsedid volt algériai… Tovább olvasom