Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kína hisz az adókedvezményekben

Adómentességgel segít a legalacsonyabb havi forgalmat bonyolító kisvállalkozásokon a kínai vezetés.
Keddtől kezdődően csökken az áfa és az iparűzési adó fizetésére kötelezett kisvállalkozások száma Kínában. A pekingi pénzügyminisztérium hétfői közleménye értelmében azok a kis cégek, melyeknek a forgalomból származó havi bevétele nem éri el az ötezer jüant (167 ezer forint), a jövőben mentesülnek mindkét adónem megfizetése alól.

Az áfa fizetés alsó határa kétezer jüanről (66.800 forint), az iparűzési adófizetésé egyezerről (33.400 forint) emelkedik ötezer jüanre. A változtatás az államtanács múlt havi döntését követően lép életbe, a kormány akkor a pénzügyi gondokkal küszködő kisvállalkozások megsegítését jelentette be. A távol-keleti ország ipari termelésének 60, munkahelyeinek pedig 80 százalékát biztosító cégek idén minden idők legnagyobb válságát élik.

A vállalkozásokat a hazai gazdaság lassulása, a szűkülő hitelfelvételi lehetőségek, a magas infláció és az ennek következtében növekvő nyersanyag- és munkaerőköltségek, valamint a képzett munkaerő hiánya sújtja. A belső gondokat ráadásul az amerikai és európai exportpiacok továbbra is gyenge kereslete tetézi. A gondban lévő gazdasági ágazatok megsegítésére a vezetés múlt héten egy január 1-jétől, kísérleti jelleggel egyelőre csupán Sanghaj városában bevezetésre kerülő, adócsökkentési projektet is meghirdetett.

Ennek értelmében meghatározott iparágaknak - így a közlekedési és a szolgáltatási szektor egyes vállalkozásainak - a jövőben iparűzési adó helyett áfát kell majd fizetniük, ami a leírásokkal csökkenthető adóalap miatt előnyös. Az adóreform részeként az áfakulcsok is mérséklődnek: 17 és 13-ról rendre 11 és 6 százalékra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemi erőszak miatt tíz év börtönre ítéltek egy amerikait Dél-Koreában

Tíz év börtönbüntetésre ítéltek Dél-Koreában kedden egy amerikai katonát egy tizenéves lány… Tovább olvasom