Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Kiürítették a Fehér Ház egy részét

Sajtóértesülések szerint egy behatoló mászott át az elnöki hivatalnak és rezidenciának otthont adó komplexum kerítésén.
Biztonsági riasztás miatt helyi idő szerint péntek este rövid időre kiürítették a washingtoni Fehér Ház egy részét, mert az elnöki hivatalnak és rezidenciának otthont adó komplexum területén egy behatolót fogtak el, akinek sikerült bejutnia még az épületbe is - közölte az elnök biztonságért felelős Secret Service szóvivője.

Az incidens négy perccel azt követően történt, hogy Barack Obama elnök lányaival Washingtonból a tengerészgyalogság helikopterén a Maryland állambeli Camp Davidbe távozott. A first lady, aki külön utazott el az elnöki pihenőhelyre, szintén nem tartózkodott a Fehér Házban.

Brian Leary, a Secret Service szóvivője a CNN híroldalának szombati közlése szerint elmondta, hogy a 42 éves Omar J. González a Fehér Ház északi, a Pennsylvania Avenue felőli pázsitján átrohanva, az északi oszlopcsarnok ajtaján át berontott az épületbe, ahol elfogták. A texasi Copperas Cove-ba való férfi fegyvertelen volt.

González semmibe vette a biztonságiak felszólítását, hogy álljon meg. Elfogása után a behatolót mentővel szállították kivizsgálásra a George Washington Egészségügyi Központba, miután mellkasi fájdalomra panaszkodott. A CNN egy névtelenül nyilatkozó kormányzati informátora szerint a férfi, aki törvénytelen behatolás miatt már meg is vádoltak, nem volt ismeretlen a Secret Service számára, de ezzel kapcsolatban nem árult el további részleteket.

Egyelőre nem világos, hogy fehér házi behatolóknak González előtt sikerült-e valaha is bejutniuk magába az épületbe.

A Fehér Ház nyugati szárnyából a Secret Service emberei által kiparancsolt tudósítócsoport és személyzet egy fél óra múlva térhetett vissza a Fehér Házba. Hasonló kiürítést rendkívül ritkán rendelnek el. A pénteki incidens nyomán várhatóan újabb vizsgálat indul az elmúlt időszakban több botrányba keveredett elnöki biztonsági szolgálatnál.

Legutóbb a múlt héten, a 2001. szeptember 11-i terrortámadások 13. évfordulóján fogtak el egy férfit, aki átmászott a fehér házi komplexum északi kerítésén.

Korábban írtuk:

Biztonsági riasztás miatt helyi idő szerint péntek este rövid időre kiürítették a washingtoni Fehér Ház egy részét, mert az elnöki hivatalnak és rezidenciának otthont adó komplexum területén egy behatolót észleltek - közölte az amerikai média.

Az incidens azt követően történt, hogy Barack Obama elnök lányaival Washingtonból a tengerészgyalogság helikopterén a Maryland állambeli Camp David-i pihenőhelyre távozott. Hivatalos forrásból részleteket egyelőre nem közöltek. Sajtóértesülések szerint egy behatoló mászott át Fehér Ház kerítésén.

A Fehér Ház nyugati szárnyából az elnök biztonságért felelős Secret Service által kiparancsolt személyzet egy fél óra múlva visszatérhetett, miután a behatolót elfogták.

A múlt héten, a 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulóján elfogtak egy férfit, aki a fehér házi komplexum északi kerítésén mászott át.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skót népszavazás: nem lesz független állam Skócia

A függetlenséget elvető tábor megnyerte a skóciai népszavazást. Lemond a skót miniszterelnök. II.… Tovább olvasom