Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Kivégezték Rózsa-Flores Eduárdot?

Nem készült merényletre, rajtaütés áldozata lett – állítja Brády Zoltán, a merényletkísérlettel vádolt magyar író, költő kiadója.
Brády Zoltán, a Kapu főszerkesztője – Flores itt főmunkatársként dolgozott tizenöt éve – egészen meglepő fordulattokkal szolgál Rózsa elmúlt hónapjairól. Elmesélte, hogy Flores idestova egy éve harcol Bolívia őserdeiben nap mint nap. Harcol Morales elnök elnyomó rendszere ellen, miközben „hivatalosan" Irakban tartózkodik.

A főszerkesztő elárulta, hogy az író, színész, katona Florest a hazai politikai állapotok kényszerítették távozásra. Bevallotta, hogy bár nem köztudomású, de ők, Brády és Rózsa-Flores voltak, akik kiszivárogtatták az őszödi beszédet. Ezt követően lehetetlenültek el teljesen, folyamatos támadások érték és érik őket. Rózsa kapott egy szívinfarktust is, ami után úgy döntött, elmegy innen – meséli Brády.

Brády a mostani merényletet is idézőjelbe teszi, nem is készülhettek most merényletre, hiszen az elnök éppen Venezuelában tartózkodott Chavez elnöknél. Nem volt ez más, mint egy katonai rajtaütés. Floresék folyamatosan harcoltak a rendszer katonái ellen, többször voltak fegyveres konfliktusaik, ezt a rajtaütést a média állítja be merényletkísérlet megelőzéseként.

Flores mindenesetre kereste a halált – ezt nem tagadja Brády. Ő egy forradalmi költő volt, amilyenek százévente születnek. Legutóbb éppen két napja írt egy hosszú publicisztikát arról, hogy vérből, az elesett harcosok véréből lehet csak szabadság a világban.

Mindhárman aludtak

Az El Deber lap szerint a helyszínen készült fényképek tanúsága szerint mindhárman aludtak, amikor agyonlőtték őket, és még a közelükben sem volt fegyver. A kivégzés gyanúját erősítette meg az ügynökség által idézett Víctor Hugo Escóbar rendőrparancsnok is, aki szerint nem volt tűzpárbaj a szállodában.

Olvasóink írták

 • 16. spiler 2009. április 18. 16:58
  „HAMAR ELTEMETTÉK ,EGYELTALÁN KIDERÜLT,HOGY Ő VOLT?”
 • 15. Logaritmus 2009. április 18. 15:00
  „6. magyarock1: jaj, hogy oda ne rohanjak! Ez a Rózsa-Flores eddig az emberek 99% előtt ismeretlen volt, úgylehet a pesti éjszakában cigánynak nézve éppen a skinheadek ruházták volna meg a legjobban most viszont hogy tisztázatlan körülmények között meghalt (az is lehet, hogy ártatlanul!) megy a média gépezet, a hype, a hős csinálás maximális fordulatszámon a hozzád hasonló egyszerű emberek meg siratják akiről tegnap még nem is tudtak.

  Ez az, Magyarország, így lesz belőled Gagyiország. :/”
 • 14. Logaritmus 2009. április 18. 14:58
  „10. barkzso: gratulálok, előbújt belőled az IQ-mentes villanyszerelő akinek egyébként üldözési mániája van. :D Örülök, hogy ennyi rajongója van egy háborús állatnak, aki azon törte a fejét kit hogyan lehetne kinyírni, aki egy anarchista félbolond volt. Persze nem lennénk Magyarországon, ha ennek az anarchistának nem éppen a jobboldalon lennének a hívei. Normális országban ilyen elő nem fordulna. :D”
 • 13. sima 2009. április 18. 13:23
  „Remélhetőleg a gyilkosait sikerül egyszer likvidálni ! Nyugodjon békében !”
 • 12. atipusos 2009. április 18. 12:19
  „http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-271917”
 • 11. Zejko 2009. április 18. 12:01
  „Eduardo sok mas mellet azert is ment el ebbol az orszagbol mert ra jott hogy a magyar nep meddo szinte lehetetlen a szellemi ujraelesztes.”
 • 10. barkzso 2009. április 18. 11:59
  „Ott sem válogatnak az eszközökben és a manipulálásban a szocik, itthon is ez megy - már magukra lövettek, kreáltak egy magyarok nyilait stb...
  Logritmi kuss javics kélekk me nem túdomm htyan írjákk: huzz fecád után!”
 • 9. sós 2009. április 18. 11:45
  „A szabadságért harcoló embereket tisztelet kellene,hogy övezze.Ma sokan megvetéssel néznek az őhozzá hasonló emberekre,mert ezt akarja elhitetni a baloldali média.”
 • 8. Zejko 2009. április 18. 10:45
  „http://www.mtv.hu/videotar/?id=31375 aki meg akarja erteni”
 • 7. comet 2009. április 18. 10:43
  „ami érdekes, hogy Morales éppen Venezuelában volt, onnan szólt haza hogy kapják el az állítólagos merénylőket.
  Rózsával volt még a székely gárda alapítója, egy ír srác és egy magyar kadét.
  Rózsáékat kivégezték (a kadét kivételével) míg aludtak tehát nem volt összecsapás.
  Rózsa nem kívánatos személy volt a magyar politikai "elitnek", köze lehetett az öszödi beszéd kiszívárogtatásához is. Társa a székely gárda alapítója sem tartozhatott a román politikusok kedvencei közé.
  Hogy Morales Venezuelában kaphatott infót, feleveti hogy az nem-e középeurópa valamelyik országából ment.
  A körülmények és előélete alapján Rózsa nem bérgyilkos hanem inkább nemzetközi szabadságharcos volt, aki biztos küzdött Morales diktatúrája ellen, de merényletre nem volt felkészülve. Ő olyan Che Guevara típus volt inkább, aki az elnyomás ellen, az emberei jogokért küzdött, ha kellett fegyverrel is.
  Jó lenne ha a magyar elhárítás (ha van még ilyen) körülnézne, hogy kiknek állt érdekében Rózsáék "feldobása", ami végül a Boliviai viszonyok miatt az életükbe került.”
 • 6. magyarock1 2009. április 18. 10:42
  „Neked meg 5. ebbe is bele kellett pofáznod.”
 • 5. Logaritmus 2009. április 18. 09:40
  „Nagyszerű, egy ember aki a szélsőjobb támogatója, gerilla harcos, háborús "hős" (= jó sok embert ölt meg), és a Lelkiismeret 88 saját halottja.

  Nyugodjék békében, mint minden halott.

  A magyar szélsőjobbnak meg gratula, hogy ilyen emberekből áll. :/”
 • 4. csanyiv 2009. április 18. 00:39
  „Ennyiből nem, viszont rengeteg infó van róla a neten. Volt például vagy öt saját szerkesztésű blogja és a Kepes csinált vele-róla életrajzi filmet is. Egyébként az ELTÉ-n szerzett bölcsészdiplomát és alapítója volt a Székely Gárdának is.”
 • 3. sörpocak 2009. április 17. 21:09
  „Az echo tv-n éppen nemrég dicsőítették, ha jól láttam, éppen a főszerkesztő. . Ennyi infóból nem lehet megállapítani, hogy milyen ember volt.Szövevényes az életútja.”
 • 2. MD2009 2009. április 17. 20:23
  „Igen, a horvát honvédő háború egyik hőse volt.Ha nem tévedek, tábornoki rangot kapott. Kár érte”
 • 1. Zejko 2009. április 17. 19:16
  „A szememben Hatalmas ember nyugodjon bekeben. Sjecati se Laslovo.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy repülőgépből ugrott ki az öngyilkos

Kanada - Kiugrott egy férfi egy kis repülőből hétezer méteres magasságban Kanada északi-sarki… Tovább olvasom