Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Kocsmai bunyó az ENSZ székházában

Dulakodás történt a múlt pénteken az ENSZ New York-i székházában a világszervezet biztonsági szolgálata és egy tagország küldöttségének biztonsági emberei között - erősítette meg egy ENSZ-illetékes hétfőn, "szerencsétlen félreértésnek" minősítve az incidenst és anélkül, hogy felfedte volna, hogy melyik országról volt szó.
A Turtle Bay ENSZ-ügyekre szakosodott blog szerint a már-már verekedésig fajuló lökdösődés Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök biztonsági ügynökeit érintette.

A blogban olvasható beszámoló szerint Erdogan éppen egy tanácskozáson vett részt a Közgyűlés ülésének otthont adó terem fölötti emeleten, amikor meghallotta, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök történelmi - a palesztin ENSZ-csatlakozásra vonatkozó - beszédének elmondására készül. Erdogan ekkor odasietett, hogy belépjen a terembe, de környezetének ezt nem engedték.

A török őrök azt követelték, hogy főnöküket engedjék be, és elkezdték félretolni az ENSZ biztonsági embereit. Ez utóbbiak ellenálltak, és a Turtle Bay szerint ekkor a törökök ütlegelésbe kezdtek.

Egy illetékes, aki a helyszínen volt, azt mondta, hogy az ENSZ-ügynökök nyomban erősítést kértek és elzárták a termet, amelynek bejáratánál a dulakodás történt. Martin Nesirky ENSZ-szóvivő szerint a "gyors akció következtében kielégítő módon rendeződött az ügy", és lépések történtek annak megakadályozására, hogy a jövőben hasonló eset bekövetkezzék.

Mint ENSZ-források elmondták, a világszervezet egyik biztonsági emberét kórházba vitték. Törökország ENSZ-missziója nem volt hajlandó kommentálni az incidenst
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemet szemért: büntetésből megvakítottak egy elítéltet

Az ősi talió - szemet szemért - elv alapján félig megvakítottak Iránban egy férfit büntetésül azért,… Tovább olvasom