Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Kommunikációs központot semmisített meg a NATO Líbiában

A NATO repülőgépei hétfőre virradóra Tripoli központjában egy olyan kommunikációs központot semmisítettek meg, amelyet Moammer el-Kadhafi csapatai a líbiai lakosság elleni támadások koordinálására használtak - jelentette be hétfőn Brüsszelben a NATO.
A bejelentés szerint az állítólagos civil áldozatokról szóló híreket a katonai szövetség nem tudja megerősíteni, mert hiányoznak ehhez a független források. A támadásról szóló tájékoztatóban kiemelték, hogy a szövetség a Kadhafi-rezsimmel ellentétben ügyel arra, hogy a civil áldozatok számát a lehető legalacsonyabban tartsa.

Oana Lungescu NATO-szóvivő kiemelte, hogy a NATO mindaddig fenntartja a líbiai vezetésre gyakorolt nyomást, amíg a kormánycsapatok be nem szüntetnek mindenfajta támadást a civilek ellen, Kadhafi egységei vissza nem vonulnak, és nem teszik lehetővé a humanitárius segélyekhez való teljes és korlátlan hozzáférést. Elmondta, hogy az előző napokhoz hasonlóan a NATO harci gépei vasárnap 62 bevetést hajtottak végre Líbia légterében, és a gépek rakétakilövőket, páncélosokat, lőszerraktárakat semmisítettek meg Tripoliban, Miszrátában és Szirtben.

Musza Ibrahim, a líbiai kormány szóvivője hétfőn Tripoliban gyilkossági kísérletnek nevezte, hogy a NATO Tripoliban egy olyan épületkomplexumot rombolt le, amelyet Moammer el-Kadhafi is használt, és ott politikai hivatalok székeltek. Azt állította, hogy a támadásban hárman haltak meg az irodisták és a biztonsági személyzet tagjai közül, míg 45-en megsebesültek. Kijelentette, hogy Kadhafi sértetlen, jól van, egészséges, és nem rejtőzködik, hanem biztos helyen van. A szóvivő terrorista akciónak minősítette a NATO-támadást, és feltette a kérdést, hogy azzal hogyan lehet civileket védeni?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Gonzalo Rojas chilei költő

Elhunyt Gonzalo Rojas chilei költő, a kortárs latin-amerikai költészet egyik legjelentősebb alakja. Tovább olvasom