Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kommunista pártot alapított Szerbiában Tito unokája

Szerbia - Politikai pártot alapított Szerbiában Josip Broz Tito néhai jugoszláv kommunista diktátor unokája, hogy csaknem húsz évvel nagyapja országának véres széthullása után "helyreállítsa a nép méltóságát és a megsemmisült értékrendet".
Josip Joska Broz hétfőn Belgrádban nyújtotta be a hatóságoknak az új kommunista pártjának bejegyzéséhez szükséges 12 ezer támogatói aláírást.

Broz ez alkalomból több tucat híve és újságírók előtt kijelentette: vissza akarják adni a népnek a méltóságát, a fiataloknak segíteni fognak a tanulásban, az időseknek a gyógyulásban, s egybe akarják fogni a szerbiai baloldali politikai erőket.

Az egykori Jugoszlávia esetleges helyreállításáról Tito unokája úgy nyilatkozott, hogy az utódállamok között társadalmi és gazdasági kapcsolatoknak kell létrejönniük, de elismerte: a határok nem fognak megváltozni.

Broz pártja aligha számíthat nagy társadalmi támogatásra a mai Szerbiában. Annak ellenére sem, hogy sokan nosztalgiával gondolnak vissza az egykori Jugoszláviát a második világháború után 1980-as haláláig vaskézzel vezető Tito országlására, amelynek során az állampolgárok (a kelet-európai országokéhoz képest jólétet és) némi szabadságot - például utazási szabadságot - is élveztek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk miatt zárva a firenzei múzeumok

Firenze - Firenzében vasárnap óta sztrájkolnak a múzeumi dolgozók, így lakat került a… Tovább olvasom