Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Komoly károkat okozott a vihar Csehországban

Számos helyen komoly károkat és közlekedési problémákat okozott a hétfőn késő este, illetve az éjjeli órákban Csehországon átvonuló heves zivatar és szélvihar.
Prága központjában a kiadós eső következtében beázott három metróállomás csarnoka, amelyeket most tisztítanak, szárítanak, s várhatóan csak kedd délután nyitnak meg az utazók előtt. A metróközlekedésben nem volt fennakadás.

Néhány helyen több órára leállt a villamosközlekedés, mert a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővizet a csatornák képtelenek voltak elvezetni.

A városközpontban lévő ABC színház alagsorban lévő műszaki termeit elöntötte a víz. A színházi előadások a nyár miatt jelenleg szünetelnek. Az anyagi kár aránylag magas, de a színház vezetői bíznak abban, hogy az új évad kezdetéig az intézmény műszaki berendezéseit rendbe teszik.

A Michle nevű kerületben beszakadt egy nagyobb útdarab, s megrongálódott az ott lévő vízvezetékcső is. A kedd reggeli órákban mintegy tízezer ember volt ivóvíz nélkül.

Dél-Csehországban és a Brünntől északnyugatra fekvő Vysocina régióban több helyen a sínekre dőlt fák miatt leállították a vasúti közlekedést. Az utasokat autóbuszokkal szállították.

Ceské Budejovicében, Prágában és néhány más helyen a vihar által kidöntött fák több parkoló személygépkocsit is megrongáltak.

Észak-Morvaországban és Dél-Csehországban a kiadós eső következtében megáradt több helyi patak és kisebb árvizeket okozott. Országszerte több mint kétszáz ház pincéjét öntötte el hétfőn este a víz.

A meteorológusok szerint Csehországban kedden újabb, kiadós esővel kísért szélviharokra lehet számítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetbevételek a sanghaji légtéri pletykák miatt

Az elmúlt hónapban többször is előfordult, hogy nagy számban töröltek járatokat olyan esetekben, amikor időjárási viszonyok nem indokolták azt Tovább olvasom