Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Könnygázt vetett be a tüntetők ellen a rendőrség

Fehéroroszország - Könnygázt vetett be a fehérorosz rendőrség vasárnap Minszkben tüntetésre készülő ellenzékiek ellen, és legalább száz embert, köztük újságírókat őrizetbe vett.
Szemtanúk szerint a rendőrök keményen léptek fel a megmozdulás részvevői ellen.

A Forradalom közösségi hálókon keresztül elnevezésű tiltakozó akciót körülbelül egy hónapja kezdte el szervezni Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök ellenzéke az interneten.

A fehérorosz kormány megdöntését célzó terv részének mondta Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök vasárnap a hatalma elleni utcai tiltakozó megmozdulásokat, s leszögezte: nem fogja megengedni a kabinet bukását.

Az ellenzék ennek ellenére megpróbálta megtartani az interneten szervezett tiltakozó megmozdulást, de a rendőrök már a gyülekezőhelyen, a minszki pályaudvar melletti téren rájuk támadtak. Fellépésüket azzal indokolták, hogy a téren csoportosulók zavarják azoknak a külföldi delegációknak a mozgását, amelyek a fehérorosz Függetlenség Napja alkalmából tartott vasárnapi minszki ünnepségen vettek részt.

Az Aljakszandr Lukasenka önkényuralmi rendszere ellen tiltakozók egy ideje a Facebookot és a Twittert is felhasználják akcióik szervezéséhez. Arra szólítják fel a velük szimpatizálókat, hogy hetente gyűljenek össze városaik fő terein, és némán demonstrálva, vagy együtt tapsolva fejezzék ki tiltakozásukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz hordónyi olaj folyt a Yellowstone folyóba

Egyesült Államok - Több száz hordónyi nyersolaj ömlött Montana államban Yellowstone folyóba, mert a… Tovább olvasom