Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Kormányellenes nézeteket hirdetett a lövöldöző férfi

Egyesült Államok - Régóta gyűlöletet táplált és hirdetett az amerikai kormánnyal szemben az a 36 éves kaliforniai férfi, aki lőfegyverrel megsebesített két rendőrt a védelmi minisztérium közelében, majd később belehalt ott szerzett fejsérülésébe.
Richard Keevill, a Pentagon rendőrségi parancsnoka elmondta: a férfi csütörtök este be akart jutni a virginiai Arlingtonban lévő minisztérium épületébe, és amikor kérték tőle belépőjét, szó nélkül előrántotta fegyverét és lövöldözni kezdett. A biztonsági őrök viszonozták a tüzet és a kevesebb mint egy percig tartó lövöldözésben halálosan megsebesítették a férfit, aki még az éjszaka meghalt.

A rendőrparancsnok szerint a jól öltözött férfi - aki két 9 milliméteres félautomata fegyvert és sok tölténytárat rejtett ruhája alá - nagyon higgadtan viselkedett, arcán izgalomnak vagy más érzelemnek nyoma sem látszott.

Kiderült, hogy a férfi, John Patrick Bedell régóta terjesztette kormányellenes nézeteit egy közösségi portálhoz csatolt blogjában. Egyebek mellett azt az összeesküvés-elméletet hirdette, hogy a 2001. szeptember 11-i Egyesült Államok elleni terrormerényleteket valószínűleg egy az amerikai kormány által működtetett bűnhálózat hajtotta végre. Azt írta, ez a szervezet a 9/11-es támadások során, mint a történelem sok korábbi gyilkos kormánya, feláldozta több ezer állampolgár életét azért, hogy állandósítsa barbár hatalmát.

Bedell írásaiban azt követelte, hogy szolgáltassanak igazságot James Sabow tengerészgyalogos ezredes halála ügyében. Sabow-t 1991-ben holtan találták kaliforniai házának kertjében. A hivatalos közlés szerint öngyilkosság történt, de családja azt állította, meggyilkolták, mert fel akart tárni olyan titkos katonai akciókat, amelyek a közép-amerikai drogcsempészethez kötődtek. Keevill rendőrfőnök pénteken azt mondta: Bedell nagyon képzett volt. Tette előtt az egész országon átautózott, a nyugati partról utazott el a keleti parton fekvő Pentagonig. Nem volt kapcsolata terrorista csoportokkal, tettét egymaga követte el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merkel a tőkepiaci spekuláció ellen

Németország - A tőkepiaci spekuláció ellen szállt síkra Angela Merkel német kancellár a görög… Tovább olvasom