Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Koszovói albánok tömegsírjára bukkantak

Tömegsírra bukkantak Szerbia déli részén, és ez mintegy 250 ember földi maradványát rejti, feltehetőleg olyan koszovói albánokét, akiket az 1998-99-es dél-szerbiai konfliktus idején gyilkoltak meg - közölte hétfőn Vladimir Vukcevic, a háborús bűntettek ügyében eljáró szerb különleges ügyész.
Hozzátette, hogy az emberi maradványokat az általa vezetett ügyészség, valamint az EULEX, az Európai Unió koszovói rendőri és igazságügyi missziója találta meg.

A sírt a dél-szerbiai Raska település bányatavában fedezték fel, nem messze Koszovótól - pontosított a különleges ügyész. A feltárás hamarosan megkezdődik. Az áldozatok számát szemtanúk beszámolói, illetve légi fotók alapján becsülték meg.

Vukcevic hangoztatta: Szerbia ismét tanúbizonyságot tesz arról, hogy nem akarja letagadni múltjának sötét epizódjait, és kész felelősségre vonni mindazokat, akik ezeket a bűnöket elkövették, függetlenül attól, mi a beosztásuk, és milyen nemzetiségűek.

Slobodan Milosevic egykori jugoszláv elnök idején a rendőri erők a Koszovóban meggyilkolt emberek holttestét Szerbia különböző részeibe szállították és temették el, egyebek között a főváros, Belgrád térségében.

Az akkori rendszer így akarta eltitkolni azokat a bűncselekményeket, amelyeket a függetlenségre törekvő koszovói albánok elleni fellépés során az 1998-99-es koszovói válság idején elkövetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az elnökválasztás a Fülöp-szigeteken

Megkezdődött az elnökválasztás a Fülöp-szigeteken hétfőn, amelyek esélyese a köztiszteletben álló… Tovább olvasom