Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Közpénzből fizetnek a tévedésből lenyisszantott péniszért

Bukarest - A bukaresti főpolgármesteri hivatalnak félmillió euró - hozzávetőleg 133 millió forint - értékű kártérítést kell kifizetnie egy 40 éves román férfinak, akinek a hímvesszőjét egy orvos tévedésből levágta.
A baleset 2004-ben történt. Az urológus sebész egy heredeformálódást akart kiigazítani az akkor még csak 34 éves betegén, amikor egyszer csak hatalmába kerítette a pillanatnyi elmezavar, és lenyisszantotta páciense péniszét.
A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a bíróság félmillió eurót kitevő kártérítést ítélt meg a kárvallottnak. Mivel az orvostól időközben megvonták a szakmagyakorlási jogot, jövedelme elenyésző: a kártérítés kifizetésének kötelezettsége így a bukaresti kórház tulajdonosára, a főpolgármesteri hivatalra hárult.
A hivatal illetékesei bejelentették: megegyeztek az áldozattal, hogy csak részletekben folyósítják a kártérítést, így 2009-ben 200 ezer eurónak megfelelő összeget fognak átutalni a péniszamputáció áldozatának.
A hivatal, amelynek hatáskörébe több bukaresti kórház is tartozik, tárgyalásokat folytat biztosítási társaságokkal, hogy hasonló orvosi műhibák esetén ők fedezzék a kártérítési költségeket.

Olvasóink írták

 • 10. KolompárRómeó 2009. július 21. 16:32
  „Asszisztens, amputálás! Akkor hát jobb kéz! Mondom jobb! Mondom kéz!”
 • 9. persona 2009. július 21. 09:30
  „8. lehet, hogy akkora volt a pénisze, mint a heréje, és a doki nem tudta kinézni, mi-micsoda..:D”
 • 8. liongate 2009. július 21. 08:35
  „Ez nem a hibázás kategóriájába tartozik,azért a here és a penis nem ugyanaz:),egy orvosnak pontosan tisztában kell lennie azzal,hogy miylen műtétet fog végezni és nemcsak neki,hanem akik ott segédkeznek mellette,nem egymaga,számomra elképzelhetetlen...az tudnám csak elfogadni,ha bekkattant és elmezavarában nem tudta már mit csinál...de akkor biztos kezelés alatt áll,másrészt aki fiatalon bírja és orvos lesz belőle,azon nem hiszem,hogy később kifog a dolog,hacsak nem ennyi idősen jön ki valamilyen betegség (pszichológiai).”
 • 7. Mathiasking 2009. július 21. 08:18
  „Egyes embereken, hogy ne szaporodhassanak, hamarabb is elvégezhetnék! :-))))))

  T. Szerkesztő! Ezt hogyan értelmezi? Amennyiben törli, akkor tudom a véleményét!”
 • 6. theseus 2009. július 20. 19:27
  „"Mivel az orvostól időközben megvonták a szakmagyakorlási jogot, jövedelme elenyésző:"

  Hol és mit dolgozik? Szabadlábon van, vagy le sem csukták/ diliházba sem zárták?

  Ha nem lesznek további, pontosabb részletek és adatok, én sem hiszem.”
 • 5. flexsnake 2009. július 20. 18:09
  „2. ma már nem borotválnak, csak ha viszel eldobható borotvát.”
 • 4. zetor 2009. július 20. 17:40
  „Ez a cikk a kacsa tipikus esete! Hazugság, úgy ahogy van.”
 • 3. abri47 2009. július 20. 16:27
  „ha vissza tudnák varrni, az átvágott idegek már akkor sem működnének. nem csodálkoznék azon sem ha ez a férfi öngyilkos lenne. szokás arra hívatkozni, hogy az orvos is ember, tehá tévedhet. erre mondta másvalaki, hogy igen, de csak otthon a konyhában. szerintem igaza van. persze nem szabad azt sem szó nélkül hagyni, hogy esetenként emberfeletti erőfeszítést kíván a munkájuk. lehetne erről sokat beszélni, de végül is aki ilyen hibákat követ el, az jobb ha inkább tv szerelőnek megy. az emberélet drágább.”
 • 2. achilleus 2009. július 20. 16:21
  „1. hozzászólás flexsnake 2009.07.20. 15:54
  Súlyos kérdések. Bennem is rögtön ezek merültek fel.
  Még jó hogy túl vagyok a nyiratkozáson, mert mi van, ha a fodrászra rájön egy kis "pillanatnyi elmezavar" a nyakborotválás közben????”
 • 1. flexsnake 2009. július 20. 15:54
  „és akkor visszanő? Ez nem csak groteszk de egyenesen durva is. Orvos ilyet nem tehet. Nem volt ott asszisztens vagy valaki aki megakadályozza? Nem tudták visszavarrni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős lesz a Pirate Bay

A vezérigazgató szerint mégsem fog átalakulni a Napsterhez vagy az iTunes-hez hasonló fizetős… Tovább olvasom