Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kukkolt a testszkenneren a Heathrow egyik dolgozója

Fegyelmi eljárás elé néz a londoni Heathrow repülőtér egyik biztonsági alkalmazottja, amiért egyik kolléganőjét kukkolta a testszkenneren.
A 25 éves férfi sikamlós megjegyzéseket tett, amikor 29 éves kolléganője véletlenül a ruhán átvilágító, így a test képét mutató szkennerbe lépett - adta hírül a The Sun. A brit napilapnak nyilatkozó nő elmondta: "traumaként érte" az incidens, ami után azonnal értesítette főnökeit és a rendőrséget.

Ez az első ilyen eset, ami nyilvánosságra került azóta, hogy a szkennereket rövid idő alatt több brit repülőtéren is üzembe helyezték, röviddel azután, hogy egy feltételezett muszlim szélsőséges 2009. december 25-én megpróbált felrobbantani egy Detroitba tartó gépet.

A március 10-én történt kukkolási ügy részletei azon a napon váltak ismertté, amikor a brit parlament belügyi bizottsága úgy határozott: túlzóak a szkennerrel kapcsolatos emberi jogi aggályok, ezért gyorsítani kell a készülékek bevezetését a terrorizmus elleni harc érdekében.

A berendezés ellenzői kezdettől fogva úgy érvelnek, a szkenner használata során fennáll annak a veszélye, hogy megsértik az ellenőrzött személy magánszférához való jogát.

Alex Deane, a Big Brother Watch nevű szervezet igazgatója a The Sunnak úgy nyilatkozott, hogy feltehetően minden egyes nyilvánosságra került esetre számos homályban maradó jut, amely során a biztonságiak törvénytisztelő utazókon legeltetik a szemüket.

A kormány arra hivatkozik, hogy a testszkennert használó személyzetet megfelelően ellenőrzik, a repülőtéri alkalmazottak nem láthatják az átvizsgált személy testét, ezenkívül minden felvételt azonnal törölnek.

Olvasóink írták

 • 3. atti414 2010. március 25. 08:49
  „Ez a nő egy büdös r...c! "véletlenül" lépett be, "azonnal értesítette" a rendőrséget. Ugyan már!! Azt szerette volna közölni a világgal, hogy ő van olyan jó nő, hogy érdemes megnézni! És így el is érte a célját.”
 • 2. nagypappa 2010. március 25. 03:49
  „Őszintén... az ember az orvos előtt is levetkőzik.
  Mikor akár az orvos, akár a szkennert kezelő személyzet napi nem tudom én hány meztelen testet lát, gondoljátok majd az fogja érdekleni.”
 • 1. flexsnake 2010. március 25. 02:52
  „,,A berendezés ellenzői kezdettől fogva úgy érvelnek, a szkenner használata során fennáll annak a veszélye, hogy megsértik az ellenőrzött személy magánszférához való jogát."
  Születésekor az orvos is megsértette ezt a jogát. Egyébként szarok a jogaira mikor emiatt lehet egy terrorista a gépen. Szóval azonnal munkába állítani. A kolléganő meg inkább opásra használja a száját. Sokszor el fog még menni a scanner előtt ugyis-”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorista sejteket számoltak fel Szaúd-Arábiában

Terrorista sejteket számoltak fel Szaúd-Arábiában: az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 101 fős… Tovább olvasom