Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kutyaiskolába kerül a rendőrautót megtámadó pitbull

Megtámadott egy rendőrautót, ezért kutyaiskolába kell járnia egy pitbull keveréknek az Egyesült Államokban.
Tennessee szövetségi állam egyik bírája elrendelte, hogy a Winston névre hallgató kant engedelmességre kell oktatni. A szigorú ítéletről a Chattanooga Times Free Press című napilap számolt be.

Ha sikeresen elsajátítja a leckéket, akkor nem róják meg gazdáját, Nancy Emerlinget. Winstonnak ezen kívül fél éven át viselnie kell egy medált is "veszélyes lehet" felirattal.

A kutya március 14-én ugrott neki egy rendőrautónak: letépett egy jókora darabot a lökhárítóból és összemarcangolta az abroncsokat. A gazdája szerint korábban az agresszivitás legkisebb jelét sem mutató eb két kerítést áttörve szökött meg bekerített területéről, és négy különböző gépkocsit támadott meg.

A térfigyelő kamerák által rögzített videofelvételen, amelyet a CNN amerikai hírtelevízió is bemutatott és megtekinthető az újság internetes oldalán is, tisztán látható, amint Winston dühödten igyekszik leszakítani a rendőrautó lökhárítóját. Nem hajlandó elengedni annak ellenére sem, hogy a sofőr többször előre-hátra tolat a kocsival, hogy megpróbáljon megszabadulni a nekivadult ebtől. A lökhárítót végül teljesen leszakítja, és egy másik kutya is lecsap a zsákmányra. Winston és négylábú cinkosa, valamint egy harmadik kutya, amely ugatva asszisztált a jelenethez, ezután követik a kocsit az utcán.

Winstont, akit sem a könnygáz, sem az elektrosokkoló pisztoly nem tudott lecsillapítani, végül egy gumibotos rendőr térítette észhez. A garázda pitbull két hét után engedhető feltételes szabadlábra, ha az iskolában megkapja a feddhetetlen viselkedésű minősítést.

Olvasóink írták

  • 2. bambinaXX 2010. március 28. 06:51
    „1! van gyereked/unokád? akkor inkább ne...

    ez az a fajta, amit ki kellene irtani, de legalábbis nem hagyni szaporodni.. És ne jöjjön nekem azzal senki, h a gazdától lesz akármilyen. a kül.ő kutyafajtákat évszázadok/ezredek/ óta spec. célok miatt tenyésztik pont olyanná.
    Viszont érdekes: "szigorú büntetés" az engedelmességre nevelés?? Ez nem alap?”
  • 1. gróf 2010. március 27. 14:17
    „Befogadnám...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb chicagói holokausztper több, köztük magyar bank ellen

A MÁV elleni kártérítési perhez kapcsolódva újabb keresetet nyújtottak be Chicagóban a magyarországi… Tovább olvasom