Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Kutyazsírból klónoztak kutyakölyköt Koreában

Egy koreai biotechnológiai cég csütörtökön bejelentette, hogy a világon elsőként zsírszöveti őssejtből klónozott kutyát.
Az RNL Bio közleménye szerint egy beagle-ből vették a zsírsejteket, és két kölyök már világra is jött. A koreai cég azt állítja, hogy a világon elsőként hajtott végre klónozást zsírszöveti sejtből. Az eddigi klónozásokhoz testi sejteket használtak. Az eredményről más független forrásból nem áll rendelkezésre megerősítés. Az RNL Bio közleménye szerint tavaly októberben vettek zsírsejteket egy beagle-től, ezekből őssejteket vontak ki, és azokból 84 embriót növesztettek.

Az embriókat 5 pótmamába ültették be november 10-én. Az egyikük vemhességéből született két kölyök, Magic ("bűvös") és Stem ("őssejt"). "Az RNL Bio a hagyományos klónozási technikákhoz hasonló eredményességet ért el a zsírsejtekkel" - áll a cég közleményében. A koreai cég képeket tett csak közzé a kölykökről, de nem mutatta be őket nyilvánosan, arra hivatkozva, hogy idegenek előtt az anya kárt tehetne bennük.

Egy független klónozási szakértő, Park Se Pill kijelentette, hogy minden jel szerint áttörés született a klónozási eljárásban, és ez olcsóbbá teszi a háziállatok klónozását. Ezzel a házi kedvencek klónozása valódi iparággá nőhet, tette hozzá.

Az RNL Bio tavaly klónozta egy amerikai nő pitbull terrierjét, ami valószínűleg a világ első kereskedelmi célú klónozása volt. Akkor az elpusztult kutya füléből lefagyasztva őrzött szöveteket használták a klónozáshoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A krízis ellenére vásárolgatnak a németek

Egyelőre nem befolyásolja jelentősen a németek vásárolói kedvét a tavaly kirobbant nemzetközi… Tovább olvasom