Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Legfőbb ügyészek az európai ügyészségről

Legfőbb ügyészek tárgyaltak az európai ügyészség létrehozásáról áprilisban.
Visegrádi Négyek legfőbb ügyészei közös álláspontot alakítottak ki az európai ügyészséget érintő kérdésekről a szlovákiai Felsőerdőfalván tartott találkozójukon - tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-t az április 25-29. közötti megbeszélésről.

A közlés szerint a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák legfőbb ügyész egyetértett abban, hogy szükség van az európai ügyészség létrehozására, de az európai igazságügyi térség fejlődésének jelenlegi szakaszában a nemzeti szuverenitást nem érintő, a büntetőügyekben folytatott nemzetközi igazságügyi együttműködés erősítése az első lépés.

Ezt követheti majd egy új intézményi együttműködési forma létrehozása.

Az európai ügyészség létrehozása komplex kérdés, amely alapos előkészítő munkát igényel, és már a kezdetekkor tisztázni kell olyan alapvető kérdéseket, mint például, milyen bűncselekményekre terjedjen ki az intézmény hatásköre - áll a közleményben.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy ezentúl évente, vagy szükség szerint folyamatosan egyeztetnek a közös érdeklődésre számot tartó kérdésekről. Jövőre a cseh legfőbb ügyész lesz a találkozó házigazdája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymás után robbantak a bombák a kőzúti ellenőrzőposztnál - videóval

Két bomba is robbant egy oroszorszáhi kőzúti ellenőrzőposztnál. A merényletnek legalább 15 halálos… Tovább olvasom