Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Lehet, hogy megtalálták az eltűnt maláj gépet

A kódszám igazolja, hogy egy Boeing-777-es roncsdarabját találták meg.
Az indiai-óceáni Réunion szigetén talált repülőgéproncs-darabon lévő kódszám megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy az egy Boeing 777-es repülőgépről való, vagyis ugyanolyan típusú gépről, mint amilyen tavaly márciusban tűnt el a térségben - közölte pénteken a malajziai helyettes közlekedési miniszter.


Abdul Aziz Kaprawi szerint erről az eltűnt gépet üzemeltető Malaysia Airlines légitársaság értesítette őt. Kaprawi úgy fogalmazott, hogy "közel van" az MH370-es járat rejtélyének tisztázása.

A két méter hosszú, szárnyalkatrészre emlékeztető roncsdarabot, amelyen a "657 BB" számsor - az alkatrész kódszámának egy része - olvasható, a tengerpart tisztításán dolgozó munkások találták meg Saint-André de La Réunionnál. Tele volt rátapadt kagylókkal, és ebből arra lehet következtetni, hogy sokáig volt a vízben. Nem kizárt, hogy a tavaly márciusban eltűnt MH370-es járat egyik részére bukkantak, de ennek a megerősítésére még várni kell.


A helyettes közlekedési miniszter hozzátette: a roncsdarab meggyőzően bizonyíthatja azt az elméletet, amely szerint az MH370-es járat az Indiai-óceánba zuhant.

A darabot pénteken a délnyugat-franciaországi Toulouse-ba szállítják, ahol a francia védelmi minisztériummal kapcsolatban álló egyik laboratóriumban megvizsgálják. Jövő hétre várhatóak a szakértői vizsgálat eredményei - közölték francia források.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légiközlekedés történetének egyik legnagyobb talánya. A gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 239 emberrel a fedélzetén, amikor 2014. március 8-án, egy órával a felszállás után eltűnt. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták, az Ausztráliától nyugatra, az Indiai-óceánon hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van már hatásos oltóanyag az ebola ellen

A Merck oltóanyaga teljességgel hatásos az ebolavírus ellen, és most már felhasználható lesz arra,… Tovább olvasom