Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Lemond kongresszusi mandátumáról a fejbelőtt képviselő

Egy évvel ezelőtt lőtet fejbe egy merénylő Gabrielle Giffords amerikai képviselőnőt, aki most felépülése érdekében lemond kongresszusi mandátumáról.
Felépülésére akar összpontosítani, ezért lemond kongresszusi mandátumáról Gabrielle Giffords amerikai képviselőnő, akit egy évvel ezelőtt egy merénylő fejbelőtt az arizonai Tucsonban.

Giffords helyi idő szerint vasárnap a Facebook és a Twitter internetes közösségi oldalakon, valamint a Youtube videomegosztó portálon tájékoztatta a nyilvánosságot szándékáról.

"Többet kell tennem felépülésem érdekében, ezért a héten lemondok, és ezzel Arizona javát is szolgálom. De napról napra jobban vagyok, vissza fogok térni, és együtt fogunk dolgozni Arizonáért és ezért a nagyszerű országért" - közli Giffords, s köszönetet mond mindazoknak, akik kitartottak mellette.

A képviselőnő közli, hogy alig emlékszik valamire abból, ami a merénylet napján történt, de mindig hálás lesz választóinak bizalmukért.

Tavaly január 8-án egy zavarodott férfi lövöldözni kezdett az arizonai Tucsonban, s kioltotta hat ember életét, valamint további 13-at megsebesített. A merénylet fő célpontja Giffords volt, aki fejlövést kapott. A 41 éves képviselőnő az elmúlt évet túlnyomórészt Houstonban töltötte, ahol intenzív mozgás- és beszédterápiában részesült. Az orvosok csodának nevezték felépülését, azt, hogy újra meg tudott tanulni járni és beszélni.

A tucsoni merénylő, a 23 éves Jared Lee Loughner ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott 49 vádpontban. Az elmezavarodott férfit egy Missouri állambeli börtönben kényszergyógykezelésnek vetették alá, hogy alkalmassá tegyék a büntetőperben való részvételre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Líbia: Az ÁNT elnöke nem hajlandó lemondani, elhalasztották a választási törvény elfogadását

A polgárháború veszélyére hivatkozva nem hajlandó lemondani a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT)… Tovább olvasom