Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Lemondott a miniszter: viszonya volt a király egyik feleségével

Lemondott tisztségéről a szváziföldi igazságügyi miniszter, miután egy ellenzéki civil szervezet megvádolta azzal, hogy viszonya volt az uralkodó egyik feleségével.
A miniszter lemondásáról Barnabas Sibusiso Dlamini miniszterelnök tájékoztatta csütörtökön a nyilvánosságot.

A Szváziföldi Szolidaritási Hálózat nevű ellenzéki csoport a múlt héten vádolta meg Ndumiso Mamba igazságügyi minisztert azzal, hogy viszonya volt III. Mswati király 14 feleségének egyikével, a 23 éves Inkhosikati LaDube-bal. A rendőrség a 42 éves uralkodó tulajdonában lévő egyik luxusszállodában rajtakapta a tárcavezetőt - a király gyermekkori barátját - és a fiatalasszonyt.

A királyi palotából származó értesülés szerint Inkhosikati LaDube királyné - az uralkodó tizenkettedik felesége - hosszú hónapok óta katonai egyenruhát öltött, valahányszor ura nem volt otthon, s uniformisban hajtatott a légyottokra - senki sem kérdezte a "tiszttől", hogy hova megy.

A Dél-afrikai Köztársaság és Mozambik közé ékelődő Szváziföld királyi családja extravagáns életmódjáról ismert, merő ellentétben azzal, hogy az 1,1 milliós ország lakossága szegénységben tengődik és az AIDS-járvánnyal küszködik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igent mondtak az új alkotmányra

Kenya - A kenyaiak nagy többségben igent mondtak az ország új alkotmányára, amely demokratikusabbá… Tovább olvasom