Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Letakarják a meztelen férfit az ENSZ-székházban lévő domborművön

Kritikus hangok szerint a szervezőkben túl nagy az Irán kívánságaival szembeni megfelelési kényszer.
Újra letakarják az iráni atomprogramról szóló tárgyalások idejére az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) genfi székházában a tárgyalóterem bejárata fölött lévő domborművet, amelyen meztelen férfialak látható.

Eric Gill (1882-1940) Az ember teremtése című műalkotását Nagy-Britannia 1938-ban ajándékozta a Népszövetségnek, az ENSZ elődjének. Az életnagyságúnál nagyobb dombormű lábánál helyezik el a csütörtökön kezdődő tárgyalások idejére Irán és az Európai Unió zászlaját, illetve a tárgyalódelegációk vezetőinek székét.

A férfi nemi szervet is láttató márvány domborművet részben már a tárgyalások első, három héttel ezelőtti fordulójának idejére is letakarták vászonnal. Kritikus hangok szerint a szervezőkben túl nagy az Irán kívánságaival szembeni megfelelési kényszer.

A vászonra szükség van, hogy semleges hátteret teremtsünk a hivatalos fotókhoz - indokolta az intézkedést a svájci külügyminisztérium.

Gillt a dombormű elkészítésében Michelangelo Ádám teremtése című, a vatikáni Sixtus-kápolna falát díszítő freskórészlete inspirálta.

Olvasóink írták

  • 1. petrov 2013. november 06. 23:01
    „A vallási fanatizmus minden formáját (hívő keresztény meggyőződésem ellenére is) mélyen ellenzem. Az elkötelezett mély hit és a fanatizmus ugyanis két különböző dolog, még akkor is, ha egyesek önmagukban sem tudják ezeket konzekvensen szétválasztani.
    Amikor pedig a fanatizmus társadalmi méretű kényszereket és neurózist ölt, előbb csak letakarják a szobrokat (vagy azok részeit) később meg is semmisítik azokat.( Lsd. pld.a buddhista szobrok felrobbantását bizonyos iszlám területeken.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlusconi: ˝A gyerekeim úgy érzik magukat, mint a zsidók Hitler idejében˝

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő szerint az ellene folyó eljárások miatt a gyerekei úgy… Tovább olvasom