Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Létrejött az Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzet

Közigazgatási reformot hajtott végre Dmitrij Medvegyev orosz elnök az orosz Kaukázusban: elnöki rendelettel létrejött az Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzet, az intézkedés célja a jó ideje erőszak sújtotta terület pacifikálása.
Az átalakítás lényege, hogy egy közigazgatási egységbe sorolták a többségében muzulmánok lakta észak-kaukázusi területeket, elválasztva őket a környező, kevésbé ingatag vidékektől.

Medvegyev elnök a szibériai Krasznojarszki terület eddigi kormányzóját, Alekszandr Hloponyint nevezte ki az új közigazgatási egység élére. A 44 éves volt üzletember miniszterelnök-helyettesi rangban fogja ellátni új feladatát.

Az új körzet Csecsenföldet, Ingusföldet, Dagesztánt, Kabard-és Balkárföldet, Karacsáj- és Cserkeszföldet, Észak-Oszétiát és a Sztavropoli területet foglalja magában. A körzet székhelye Pjatyigorszk lett.

Medvegyev a gazdasági bűnözés visszaszorítását és a szegénység felszámolását jelölte meg az átalakítás céljaként. Egyes megfigyelők arra mutatnak rá, hogy Medvegyev és Vlagyimir Putyin kormányfő különbözőképpen közelíti meg a kaukázusi kérdést: míg előbbi inkább a gazdaság tudatos fejlesztésére helyezné a hangsúlyt, utóbbi a lázadók elleni fegyveres harcnak a híve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haitiben meghalt honfitársaikat gyászolják a kínaiak

Kínában a média nagy terjedelemben és központi helyen foglalkozott kedden a Haitiből hazahozott… Tovább olvasom