Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

London segítené Franciaországot a bevándorlók visszatartásában

Múlt héten több mint száz menekült mászott át a calais-i kikötő egyik kerítésén, hogy feljusson egy komphajó fedélzetére.

A francia hatóságoknak adományozná London a múlt héten a wales-i Newportban megrendezett NATO-csúcs biztosításához használt, mintegy húsz kilométer hosszú kerítést, hogy segítse a Franciaországból az Egyesült Királyságba igyekvő, egyre nagyobb számú bevándorló elleni küzdelmet.

James Brokenshire brit bevándorlásügyi miniszter a Sunday Telegraph című brit lapnak vasárnap úgy nyilatkozott: "a franciáknak kell szavatolniuk a rendet és a biztonságot saját földjükön, mindenesetre mi szeretnénk mindent megtenni, hogy segítsük őket". Hozzátette, hogy emiatt ajánlják fel francia partnereiknek a NATO-csúcstalálkozón használt biztonsági kerítést. Brokenshire úgy vélte, a francia hatóságuk így kicserélhetik és magasabbá tehetik a francia Calais városánál emelt kerítést, amelyet a bevándorlók jelenleg könnyű szerrel átmásznak.

A hatóságok adatai szerint az elmúlt hónapokban ötven százalékkal mintegy 1300-ra emelkedett a papírok nélkül Calais városába érkezők száma, s ennek okai a Közel-Keleten, valamint Észak- és Kelet-Afrikában kialakult válságok elmélyülése.

A francia kikötőváros környékén, hevenyészett táborokban élő bevándorlók elkeseredésükben mind gyakrabban próbálnak feljutni Nagy-Britanniába tartó járművekre, és emiatt egyre többször kerülnek összetűzésbe az ezt megakadályozó rendőrökkel.

Múlt héten több mint száz menekült mászott át a calais-i kikötő egyik kerítésén, hogy feljusson egy komphajó fedélzetére. A legénység vízágyúkat vetett be a bevándorlók visszatartására.

Korábban Natacha Bouchart, Calais polgármestere már kért segítséget Nagy-Britanniától a kikötő biztonságának megerősítéséhez. Brokenshire közölte, hogy London három hónappal korábban 3 millió fontot ajánlott fel a városnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnygázt és vízágyúkat vetettek be Isztambulban a tiltakozók ellen

A tüntetők a rossz munkakörülmények ellen tiltakoztak egy építési terület közelében. Tovább olvasom