Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Londonban is, Párizsban is tüntettek Izrael ellen

Mind Londonban, mind Párizsban ezrek tüntettek szombaton a Gázai övezetbe indult segélyszállító hajó elleni, halálos áldozatokat követelő hétfői izraeli támadás miatt, az övezet blokádjának feloldását követelve.
A londoni tüntetők a Stop The War Coalition felhívására gyülekeztek a miniszterelnöki rezidencia előtt, ahonnan az izraeli nagykövetség elé vonultak, jelszavaikkal Palesztina felszabadítását, az "izraeli kalózkodás" megfékezését, Gáza "ostromának leállítását" követelve, és azt kiáltozva, hogy "Mindannyian palesztinok vagyunk!". Nagy többségük palesztin zászlót emelt a magasba.

Ugyancsak a palesztinokkal vállalt szolidaritás jegyében tüntettek a francia fővárosban. Itt a Bastille környékén gyülekeztek. Egy felirat tanúsága szerint a menet részesei voltak egy zsidó szervezet, a Francia Zsidó Szövetség a Békéért tagjai. "A Gáza elleni blokád a kívánttal ellentétes hatást vált ki Izrael szempontjából" - mondta egyikük a Reuters televíziónak. Egy francia, aki ott volt a megtámadott török hajón, azt fejtette ki, hogy szolidaritást nyilvánítani a palesztinokkal "semmi esetre sem jelenti azt, hogy az ember terrorista".

Olvasóink írták

 • 8. szilléri 2010. június 07. 09:09
  „A zsidók létszáma kb 15 millió

  40 % Izraelben él
  40 % USA
  20 % szana szét

  Magyarország lakosainak maximun 1 % érintett ! (80-100 000 forrástól függő szám - kárpótlásba 6 milla + leszármazottak)”
 • 7. Hmmm... 2010. június 07. 09:02
  „Egyedul Amerika az, aki nem iteli ezl Izraelt, nyilvan nem ok nelkul. Termeszetesen, valoban a politikai vezetokrol es azok donteseirol van szo s nem a hetkoznapi emberekrol. De hat minden idokben ez jellemzi a haborut.”
 • 6. szilléri 2010. június 06. 17:12
  „5. Nem a német szó szerinti fordítást értem!
  Azt értem, hogy túl van reprezentálva !
  Kb olyan mint a tv-ben a kék bálnák, fókák és a kanadai favágók élete. Simán ki tudnék vágni egy fél tajgát ennyi ismeretterjesztő film után.
  Néha az az érzésem, hogy koromnál fogva már hat millió áldozattól kértem bocsánatot személyesen és állandóan napirenden tartják a témát.
  Nem beszélve a megélhetési írókról és ,,média" személyiségekről, aki állandó bűntudatot próbálnak kódolni abban a nemzedékbe akinek már koránál fogva sincs semmi köze a történelmi eseményekhez. .”
 • 5. apátfalvifaszagyerek 2010. június 06. 16:26
  „És szerinted Izrael bűnös politikáját az izraeli állampolgárok "végső megoldásával" (ezalatt gondolom "azt" értetted) kell válaszolni? Nem vagy te egy kicsit "neotudjukmicsoda" beállítottságú? Semmivel nem vagy különb az izraeli katonai vezetéstől, ha azt hiszed, h az összes zsidó felelőssé tehető Izrael palesztinokkal szemben folytatott "politikájáért" (bár tényleg nyugodtan nevezhető népirtásnak).”
 • 4. szilléri 2010. június 06. 16:14
  „A háború az háború !

  Az araboknak van igazuk! 1948 óta Izrael folyamatosan igazságtalan háborúkkal tartja fenn magát !
  Izrael egy mesterséges állam amely az előzményekből él!
  A bűn meg bűn ! Tudod a medve meg nem játék !”
 • 3. krisztoballit 2010. június 06. 15:13
  „Ideje volna már, hogy ne csak a közemberek, de a kormányok is elítéljék Izraelt.”
 • 2. apátfalvifaszagyerek 2010. június 06. 11:09
  „moderálva”
 • 1. szilléri 2010. június 06. 08:58
  „Semmi értelme !
  Ezt a problémát a palesztinoknak kell megoldani. <moderálva>
  Csodálkoznak, hogy a teljes Európa közömbösen nézte végig az eseményeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ír segélyszállító megérkezett Asdod kikötőjébe

Izrael - A Rachel Corrie szombat délután az izraeli Asdod kikötőjébe érkezett, ahol a hadsereg… Tovább olvasom