Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Lövöldözés a Capitoliumnál Washingtonban

Egy nő megpróbált áttörni egy úttorlaszt, ezért a rendőrök tüzet nyitottak rá. Meghalt.
Meghalt az úttorlaszt áttörő nő


Meghalt az a nő, aki csütörtökön megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt Washingtonban a Fehér Háznál, és emiatt a rendőrök tüzet nyitottak rá - erősítette meg Cathy Lanier rendőrfőnök.

Elmondta, hogy két rendőr sebesült meg az incidens során, de egyikük sebesülése sem súlyos.

Megerősítette azt is, hogy az autós üldözést előidéző nő kocsijában egy egyéves kisgyermek is tartózkodott, akit az incidens után egy kórházban biztonságba helyeztek.

Lövöldözés a Capitoliumnál Washingtonban. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)

A némi pánikot okozó üldözés a Fehér Ház, valamint a kongresszusi épületegyüttesnek otthont adó Capitolium domb között játszódott le, és rövid időre mindkét intézmény munkáját megzavarta. A kongresszusi tagok például csaknem egy órán át kénytelenek voltak felfüggeszteni azt a munkát, amellyel a kormányzati intézmények részleges leállása miatt sürgőssé vált költségvetési kompromisszumot keresik.

A rendőrség képviselői megerősítették, hogy elszigetelt esetről van szó, semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

A nagy fekete személygépkocsit mintegy 20 rendőrautó üldözte, miután megpróbált áttörni az úttorlaszon. A rendőrség a hivatalos sajtótájékoztatón sem közölte, hogy a lelőtt 34 éves nőnek volt-e fegyvere. Egy képviselő úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség információi szerint a nő mentális zavarokkal küzdött.

Később két rendőrségi tisztségviselő - nevük elhallgatását kérve - közölte, hogy a nőt Miriam Carey-nek hívták, stamfordi illetőségű volt, Connecticut szövetségi államból.

Carey anyja az ABC tévének nyilatkozva elmondta, hogy lánya szülés utáni depresszióba esett, miután tavaly augusztusban megszülte Erica nevű lányát, majd néhány hónappal később depressziója olyan súlyossá vált, hogy kórházi ápolásra szorult. Erőszakcselekményt azonban soha nem követett el - állította, hozzátéve: nem tudja, lánya miért utazott Washingtonba, neki azt mondta előzőleg, hogy a kislányt viszi egy Connecticut állambeli orvoshoz.

Az ABC értesülése szerint Miriam Carey szájhigiénikus volt, és főnöke mindig vidám embernek írta le őt.

Lövöldözés a Capitoliumnál, vége az incidensnek

Az amerikai törvényhozás épületénél, a washingtoni Capitoliumnál csütörtök délután rendőrök tüzet nyitottak egy nőre, aki kocsijával előzőleg megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt a Fehér Háznál.

Kim Dine, a capitoliumi rendőrség vezetője azt mondta, elszigetelt esetről van szó, semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.
Elmondta, hogy a nőt, aki az autót vezette, őrizetbe vették. (Az ABC News korábban azt jelentette, hogy lelőtték.)

Lövöldözés a Capitoliumnál Washingtonban. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)

Helyi idő szerint délután 2 óra körül lövöldözés hallatszott a Capitolium környékén Washington belvárosában. Egy fekete Lexust vezető nő a kocsijával megpróbált áttörni egy úttorlaszt a Fehér Háznál, ahonnan a Capitolium felé vette az irányt, miután szemtanúk szerint mintegy 20 rendőrautó üldözőbe vette. A nőre a Capitoliumnál lőttek rá a rendőrök.
Az incidensben a törvényhozás biztonságáért felelős capitoliumi rendőrség egy tagja megsebesült.

Az eset miatt átmenetileg lezárták a szenátusnak és a képviselőháznak otthont adó Capitoliumot és környékét, a környező utcákat rendőrök lepték el. A zárlatot fél órával később feloldották.

A szenátus biztonsági szolgálatának vezetője azt mondta, az autóban egy 2-3 éves gyerek is volt, akit kórházba szállítottak.

Korábban

Több lövést hallottak csütörtökön a washingtoni kongresszus egyik hivatali épületének közelében - közölte több amerikai tévéállomás. Meg nem erősített értesülések szerint az incidensnek sérültjei lehetnek, egyikük a törvényhozás biztonságáért felelős capitoliumi rendőrség tagja.


A rendőrség ideiglenesen lezárta a szenátusnak és a képviselőháznak otthont adó Capitoliumot és környékét. A titkosszolgálat emellett megtiltotta, hogy bárki bemenjen a Fehér Házba, vagy elhagyja az épületet.

A Fox News hírcsatorna értesülése szerint a lövöldözésre helyi idő szerint délután 2 óra körül került sor, amikor véget ért egy autós üldözés a Capitolium közelében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai költségvetési vita - Obama lemondta ázsiai körútját

Barack Obama amerikai elnök a szövetségi kormányzás részleges leállása miatt csütörtök éjjel… Tovább olvasom