Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Lövöldözés egy amerikai iskolában - két diák meghalt

Belehalt sérüléseibe egy újabb diák, akire osztálytársa nyitott tüzet egy ohiói iskolában.
Kedd, 14:00
Belehalt  sérüléseibe a második abból az öt diákból, akiket egy osztálytársuk  sebesített meg, amikor tüzet nyitott rájuk az ohiói Chardonban -  közölte kedden helyi orvosi forrásokra hivatkozva a CNN.  
A helyi középiskola büféjében hétfő reggel egy, a helyi  médiában T.J. Lane néven emlegetett fiú a tanítás megkezdése előtt  lövöldözni kezdett a többi diákra. Egy lányt és négy fiút kórházba  szállítottak, akik közül az egyik már hétfőn meghalt.


Héfő, 21:00
Egy diák meghalt abból az ötből, akikre rálőtt egy ohiói iskolában a társuk - közölte a település, Chardon rendőrfőnöke. Timothy McKenna tájékoztatása szerint a lövöldöző  fiatalember őrizetben van.  

A reggeli támadás után négy fiút és egy lányt vittek kórházba.  

Az eset Ohio állam északkeleti részén, egy chardoni  középiskolában történt. Az őrizetbe vett diák a tanítás megkezdése  előtt az iskola büféjében nyitott tüzet társaira, majd elmenekült a  helyszínről. A hatóságok azt közölték, hogy a lövöldöző fiút az  egyik tanár üldözőbe vette és addig kergette, amíg a rendőrök  őrizetbe tudták venni. Az illetékes seriffhivatal szerint a menekülő  tettes két civilnek adta meg magát. A környék iskoláit kiürítették.  

Az első beszámolók még arról szóltak, hogy három sebesült  állapota súlyos, s legalább kettőt közülük helikopterrel  szállítottak kórházba. Később McKenna egy sajtótájékoztatón közölte,  hogy az egyik diák a kórházban meghalt.   

A fegyveres erőszak megelőzéséért létrejött Brady Központ  információi szerint az Egyesült Államokban az utóbbi 11 hónap  legsúlyosabb középiskolai lövöldözése a mostani, és 2007 vége óta  nem történt ehhez hasonló Ohio államban. 

Az MTI/AP felvételei.

Korábban:
Öt tanuló  megsebesült hétfőn egy ohiói középiskolában, amikor az egyik társuk  tüzet nyitott rájuk a büfében.

Az osztálytársaira lövöldöző diák elmenekült a helyszínről. Az esetről készült jelentések szerint a lövöldöző fiút az egyik tanár üldözőbe vette és addig kergette, amíg a rendőrök őrizetbe tudták venni. Az illetékes seriffhivatal szerint a menekülő tettes két civilnek adta meg magát.

A beszámolók szerint három sebesült állapota súlyos. Legalább kettőt közülük helikopterrel szállítottak kórházba.

Az eset a tanítás megkezdése előtt, Chardon kisvárosban történt, Ohio északkeleti részén. A környék iskoláit kiürítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta Schubert: meghirdették a 21. Bécsi Tavaszi Fesztivál műsorát

A Les Musiciens du Louvre hangversenyével kezdődik pénteken a május 13-ig tartó Bécsi Tavaszi… Tovább olvasom