Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Macskákat utánzott a kislány - gyámságba vették

Oroszország - Egy kutyák és macskák viselkedését utánozó öt éves kislányt vettek gondjaikba a gyámhatóságok Kelet-Szibériában. Az orosz hatóságok szerdai közleménye szerint úgy tűnik, mintha a kislány többet élt volna eddig állatok, mint emberek között.
Az öt éves gyereket egy koszos apartmanban találták, ahol apjával, nagyszüleivel és sok kutyával, valamint macskával együtt élt a kelet-szibériai Csita városában. A helyi hatóságok közleménye szerint a kislány jobban megértette magát a lakásban élő állatokkal, mint a rokonaival, akik elhanyagolták. Valószínűleg soha nem hagyhatta el a lakást, még beszélni sem tanították meg - ehelyett ugatással próbált kommunikálni. Az ügyben az orosz rendőrség vizsgálat indítását tervezi.

Amikor a gyámügyesek gondjaikba akarták venni, az öt éves kislány ráugrott a hatósági tisztviselőkre és megpróbálta megharapni azokat. A rendőrségi közlemény szerint a kislányt egy ápolóintézetbe helyezték, ahol a megfelelő egészségügyi ellátás mellett pszichiátriai segítséget is kap. Nevelői szerint a kislánynak jó az étvágya, de az asztal helyett még mindig inkább egy földre helyezett tányérból fogyasztja étkét.

Az orosz elnök, Dimitrij Medvegyev márciusban a gyermekek megfelelő védelmére szólított fel, azt állítva, hogy Oroszországban a becslések szerint mintegy 760 ezer gyerek él "szociálisan veszélyeztetett körülmények" közt.

Olvasóink írták

  • 2. KolomparBeyonce 2009. május 30. 22:56
    „rosszat biztos nem tanult toluk”
  • 1. flexsnake 2009. május 27. 21:12
    „Az állatok nem bántották, de az emberek igen, érthető ha inkább úgy viselkedik mint ők.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sátánista szekta tagjait tartóztatták le

Az iráni rendőrség letartóztatott 104 "Sátán-hívőt" egy koncerten tartott razzia során, az ország… Tovább olvasom