Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Magyar embercsempészeket köröznek Kanadában

Kanada - Kanadában letartóztatási parancsot adtak ki egy magyar embercsempész csoport ellen, amelynek tagjai munkahelyek és megélhetés ígéretével 16 magyar állampolgárt csábítottak az észak-amerikai országba, ahol egy pincébe zárták és moslékkal etették őket, s elvették a szociális juttatásaikat.
Az esetről pénteken számolt be a National Post kanadai lap internetes oldala. A hamiltoni székhelyű embercsempészek építkezésre hordták áldozataikat, és ingyen dolgoztatták őket.

Olvasóink írták

 • 8. dodó 2010. október 09. 21:15
  „"Dömötör Ferenc (48) az óvadék tárgyalásán tagadta az ellene felhozott vádakat és azt állította, hogy a [kanadai] rendőrség és más állami hivatalok roma származása miatt zaklatják."

  Megint előkerült az ,,azért, mer´ cigán´ vagyok?" ütőkártya - ráadásul ezt az aduászt még a befogadó, őket eltartó országban is van pofájuk bevetni... Hiába, a kirekesztés az kirekesztés...”
 • 7. dodó 2010. október 09. 14:23
  „Meddig keverik még össze a cigány(bűnöző)t a magyarokkal? Titokban felállt az új Országimázs Központ?”
 • 6. szilléri 2010. október 09. 09:31
  „Ah hát !”
 • 5. Bunghole99 2010. október 09. 08:48
  „há má kánádá is náci rásszistá???!!!”
 • 4. szilléri 2010. október 09. 08:19
  „Az embercsempészettel és csalással gyanúsított cigányok között nők és férfiak is vannak, koruk 24 és 48 év közt változik. A lap felsorolja a körözés alatt álló cigánybanda tagjait:

  id. Dömötör Ferenc, ifj. Dömötör Ferenc, Kolompár Gyöngyi, Dömötör Lajos, Karádi Ferenc, Dömötör Gizella, Kolompár Attila és Dömötör Gyula. Karádi Zsanettet lopásért is körözik.

  A lap visszautal egy korábbi interjúra, amelyet a bevándorlási miniszterrel, Jason Kenney-vel készítettek. A miniszter Magyarországot külön kiemelte, mint ahonnan özönvízszerűen érkeznek magukat menekültnek valló cigányok, akik közül a legtöbben valójában nem szorulnak Kanada védelmére.
  Magyar Távirati Iroda / Origo
  2010 október 8.

  A neveket és az utolsó bekezdést az MTI/Origo cikke - nyilván teljesen véletlenül - elfelejtette magyarul közölni.

  Jack Corn

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20101008-magyar-embercsempeszeket-koroznek-kanadaban.html”
 • 3. szilléri 2010. október 09. 08:08
  „,,Emberkereskedelem gyanújával folyik a vizsgálat Kolompár Attila (máshol József) Karádi Ferenc és Dömötör Ferenc ügyében, akik legalább hat embernek azt ,,tanácsolták", hazudjanak a bevándorlási hatóság alkalmazottainak. Dömötör esetében az a gyanú is felmerült, hogy illegálisan foglalkoztatott külföldi állampolgárokat. Dömötör tagadja a vádakat.

  Sandra Antonianni, a vád képviselője Dömötört a közvetlen és távolabbi családtagokból álló magyar cigánycsoport vezetőjének tartja. Szerinte számos cigányt Magyarországról Kanadába csábítottak azzal, hogy jól fizető munkát kapnak, jó körülmények közé kerülnek. Ehelyett rémes körülmények között voltak kénytelenek lakni, és arra kényszerítették őket, hogy ingyen dolgozzanak. Ugyanakkor helyettük mások vették fel a szociális segélyeket."

  Az ötösöm lenne ilyen biztos!
  Na megyek a lottózóba befizetem a ,,hülyék" heti adóját!”
 • 2. szilléri 2010. október 09. 07:56
  „,,Some of the victims have already returned to Hungary. Others are still in Canada; they are getting help from non-governmental organizations. "There is a network looking after some of these victims," Sgt. La Porte said.

  Arrest warrants have been issued for Ferenc Domotor, Ferenc Domotor Jr., Gyongi Kolompar, Lajoz Domotor, Ferenc Karadi, Gizella Domotor, Atilla Kolompar, Gyula Domotor and Zsanett Karadi. The suspects range in age from 24 to 48; they are wanted for various offences, including trafficking in persons and fraud, and in the case of Zsanett Karadi, theft.

  Read more: http://news.nationalpost.com/2010/10/08/breaking-rcmp-arrest-10-people-in-alleged-slavery-ring/#ixzz11q2XfGJA"

  Kolompár ősi magyar név !!!!”
 • 1. szilléri 2010. október 09. 07:54
  „Fogadjunk, hogy nem magyar hanem cigány embercsempészekről van szó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oktatási reform ellen tüntettek 80 városban

Olaszország - A tervezett oktatási reform és a tanításra fordított összegek több milliárdos… Tovább olvasom