Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Magyar napok Szingapúrban

A rendezvény fő célja Magyarország, a magyar kultúra és a magyar cégek megjelenési lehetőségeinek növelése az ázsiai államban.
Enter Hungary címmel rendezvénysorozatot szervez Magyarország szingapúri nagykövetsége október 22. és 25. között Szingapúrban, a rendezvény fő célja Magyarország, a magyar kultúra és a magyar cégek megjelenési lehetőségeinek növelése az ázsiai államban és ezen keresztül a régióban - közölte a nagykövetség az MTI-vel.

Kiemelik, hogy Szingapúrban az elmúlt években nem volt ilyen nagyságrendű, többnapos, több területet érintő magyar szervezésű rendezvény.

Az Enter Hungary megszületéséhez hozzájárult a kormány keleti nyitás politikája, illetve a magyar cégek oldaláról egyre nyilvánvalóbbá váltó megjelenési igény, amelynek támogatását a nagykövetség szívesen vállalta eddig és fogja ezután is - idézi a közlemény Faragó Csabát, Magyarország szingapúri nagykövetét.

Faragó Csaba hozzáfűzte: a régió iránt érezhetően megnőtt az érdeklődés, amelynek kiindulópontja az Európai Unió és Szingapúr között hamarosan életbe lépő szabadkereskedelmi megállapodás (EUSFTA). Alkalmat akartunk teremteni arra, hogy a magyar cégek élni tudjanak az EUSFTA által biztosított lehetőséggel, és a térséggel kapcsolatos ismereteik, kapcsolatrendszerük bővüljön - hangsúlyozta a nagykövet.

Nemcsak a magyarok figyelme irányult az ázsiai térség felé, hanem növekedésnek indult az Ázsiából Magyarországra beutazó turisták száma is. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint idén, júliusig már 466 ezer éjszakát töltöttek Magyarországon az ázsiai turisták, ez 21 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Az Enter Hungaryn a Magyar Turizmus Zrt. is képviselteti magát.

A rendezvénysorozat első eseménye a 2013. október 22-én megtartandó Focus on Hungary üzletember-találkozó, amelynek elsődleges célja a magyarországi üzleti potenciál bemutatása, ugyanakkor a magyar kultúra és Magyarország mint turisztikai célpont megjelenítése. Az eseményen résztvevő csaknem harminc magyar cég kiválasztása esetében a nagykövetség a minél szélesebb körű és színesebb megjelenésre törekedett, így a Focus on Hungary rendezvényen képviselteti magát többek között a bank-, a biotechnológia-, az élelmiszeripari és élelmiszerkereskedelmi, a számítástechnikai (IT), a környezetvédelmi és vízkezelési, a turizmus-, a borászati, a munkaerő-kölcsönzési, a tanácsadási és a biztonsági nyomtatási szektor is. A találkozón részt vesznek a szingapúri gazdasági és politikai élet befolyásos szereplői, együttműködő partnerei, szervezetei és cégei.

A rendezvénysorozat második napján, október 23-án National Day of Hungary néven Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából diplomáciai fogadás lesz, majd október 24-én és 25-én a magyar konyha és borászat remekeit mutatják be Szingapúrban.

A KSH adatai szerint a magyar import Szingapúrból 200,1 millió euró volt az idei első fél évben, míg az export 119,4 millió eurót tett ki; a behozatal 3,3, míg a kivitel 27,6 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jevgenyij Jevtusenko komoly műtéten van túl

Sikerrel túl van egy komoly műtéten Jevgenyij Jevtusenko, az Egyesült Államokban élő orosz költő és… Tovább olvasom