Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 16°C | 29°C Még több cikk.

Magyar újságírót jutalmaztak Athénban

Öt görög újságíró mellett Martin József, a Vasárnapi Hírek szerkesztője kapta az Európai Újságírók Szövetségének (EÚSZ) díját.
Martin József március 5-én vette át az 1993-ban elhunyt, kiemelkedő görög újságíróról elnevezett Konstantinosz Kalligasz-díjat Athénban. A közlemény kiemeli a díjazott több évtizedes "kitartó küzdelmét az európai integráció előmozdítására és újságírói munkájának magas színvonalát".

Az elismerést az EÚSZ Végrehajtó Bizottságának athéni ünnepi ülésén a díjat anyagilag támogató Görög Nemzeti Bank elnöke, Vaszilisz Rapanosz egyetemi tanár adta át. Az elismerést 1996 óta évről évre a görög sajtó néhány munkatársa, valamint az Európai Unió másik tagállamának egy-egy neves újságírója kapja. A díjat idén Martin József mellett öt görög újságíró vehette át - olvasható a közleményben.

Martin József a Vasárnapi Hírek szerkesztője, az EÚSZ Magyar Tagozatának vezetője és az egri Eszterházy Károly Főiskola tanára. Pályáját a Magyar Nemzet című napilapnál kezdte. 1982-től négy éven át a lap moszkvai tudósítójaként dolgozott. 1990-ben a Magyar Nemzet főszerkesztője volt. 1995-96-ban a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként dolgozott. Több elismerés között 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét - olvasható az egri főiskola honlapján összeállított életrajzban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordszámú jelölés érkezett a Nobel-békedíjra

Még soha ennyi jelöltje nem volt 1901-ben történt első odaítélése óta a Nobel-békedíjnak: az oslói… Tovább olvasom