Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Magyarországra is ferde szemmel néz az Obama-kormány

Egyesült Államok - Tizenkét ország, köztük Kína, Oroszország és Kanada kapott helyet az Egyesült Államok kormánya által elfogadott ún. Priority Watch List összeállításon.
A listán azon országok szerepelnek, amelyek súlyos hiányosságokat mutatnak a szerzői jogvédelem, és az ezzel összefüggő jogérvényesítés területén - írja a hamisitasellen.hu.

A kiemelt megfigyelési listán való szereplés hátrányosan érintheti az adott országok kereskedelmi kapcsolatait, csökkentheti a befektetők beruházási kedvét, és amennyiben valamely ügy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elé kerül, gazdasági szankciókkal is járhat. A problémás országokat tartalmazó Watch List összeállítása is jelzés értékű.

Azon országok kapnak rajta helyet, amelyek esetében az Egyesült Államok nem találja kielégítőnek a szellemi tulajdonvédelem érdekében tett tevékenységüket. Ezen a listán idén 33 ország szerepel, köztük Bolívia, Brazília, Egyiptom, Törökország, Szaúd-Arábia, Vietnám, Malajzia, Csehország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Finnország, Norvégia és Magyarország.

Olvasóink írták

 • 4. rozator 2009. május 07. 12:18
  „Kanada, Finnország, Norvégia és Oroszország már be is sz@rt!”
 • 3. flexsnake 2009. május 05. 21:47
  „ferde szemmel nézek szomáliára a kalózok miatt. Persze pénzt azt nem küldök és nem értem miért szegények.
  Majd ha nálunk is akkora fizuk lesznek mint amcsiban, lehet jogvédelemről beszélni, addig felesleges. Csak az áraink nyugatiak a béreink meg nem. Már most az is kevés volna ha a minimálbért azonnal emelnék netto 100 000ft-ra.”
 • 2. bo 2009. május 05. 18:37
  „Ezek barmok! Nem látják Bulgáriát, Romániát, Kínát..stb. Sétált már valaki végig a bolgár naposparton főszezonban. Mást sem lehet látni csak márka védett termékeket, a rendőr ott sétál és sz@rik rá!”
 • 1. tahoszegedi 2009. május 05. 16:05
  „Akkor pofázzanak a jenkik, ha aláírták a kiotói klimaegyezményt, addig kuss nekik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élve eltemette áldozatát

Életfogytiglani börtön vár Oroszországban egy 20 éves férfira, mert élve eltemette barátnője… Tovább olvasom