Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Már 44 bank ment csődbe Amerikában az idén

Egyesült Államok - Újabb bank ment csődbe a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 44-re emelkedett. Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) szerint a csődhullám tavaly tetőzött; a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re emelkedett az egy évvel korábbi 140-ről.
Az eszközállományt tekintve fordított a helyzet, 2009-ben a csődbe ment bankok összesített eszközállománya 169,7 milliárd dollár volt, tavaly viszont csak 92 milliárd dollár. Ez azt jelzi, hogy inkább a viszonylag kisebb, 1 milliárd dollárnál kevesebb eszközzel rendelkező bankok vannak bajban, míg a nagyobbak már túljutottak a válságon.

A héten csődbe ment Washington állambeli First Heritage Bank eszközállománya 174 millió dollár volt.

A betéttulajdonosok vagyonát fejenként 250 ezer dollárig (nagyjából 50 millió forintig) biztosítja az alap.

Az FDIC hét elején ismertetett negyedéves összegzése szerint az idei első három hónapban a bankszektor profitja a legmagasabbra emelkedett a pénzügyi válság óta, a bankcsődök száma pedig csökken. Az ágazat negyedéves adózott eredménye 29 milliárd dollár volt. Ez 11,6 milliárd dollárral több az egy évvel korábbinál, és 2007 második negyedéve óta a legnagyobb.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. május 29. 11:46
    „Saját maguk idézték elő a csődhullámot oly annyira,hogy az Magyarországra is átterjedt! Nem ismerték a határokat pénzügyileg, akárcsak Magyarországon,ott is a lakosságot "fejték meg" és ez ütött vissza.Sajnálatos az is, hogy Magyarországon a kormányunk még mindig engedi a banki gátlástalanságot, az alpesi valutát nem is látott "devizahitelek" havi törlesztőrészleteinek megduplázása folytán, pedig több magyarországi ismert közgazdász állítja azt, hogy ezek a "devizahitelek" jó magyar forinthitelek voltak.Lényeges lenne,hogy mindenki elolvassa Dr.Boros Imre kitűnő közgazdász cikkét a Magyar Hírlap 2010.november 26.-ai számában "Mohó bankok diszkrét bája" címmel,valamint Torba Tamás közgazdász cikkét a Magyar Nemzet Vélemény rovatában,mely 2011.május 28.-ai számában jelent meg "Adósrabszolga devizahitelesek" címmel! Bizony nagyon jó lenne, ha miniszterelnökünk,Dr.Orbán viktor úr a hétfői, bankokkal történő zárómegbeszélésén közölné a Bankok képviselőivel, hogy vagy visszaállítják a felvételkori ( 2008 tavasza,nyara!) árfolyamra a havi törlesztési részleteket az ügyfelek felé, vagy összecsomagolhatnak és mehetnek édesanya bankjukhoz haza! A magyar társadalmat még egyetlen egy különleges esemény nem tette tönkre annyira,mint amennyire tették ezt a hazánkban működő leánybankok! Ugyan akkor nagyon érdekes,hogy a magyarországi leánybankok az általuk kreált "devizaválság" közepette 350 milliárd forint tiszta nyereségre tudtak szert tenni!Épp ez is bizonyítja az ismert közgazdászaink állításait, hogy közönséges ügyfélátverés országszerte a bankok által kitalált "svájci frank alapú" hitelfolyósítás! Azonnal meg kellene végre és végleg állítani ezt a banki gátlástalanságot és ezt csak a kormányzat, a kormányfő tudja megtenni a Bankszövetséggel hétfőn (2011. május 30.-án) folytatott, de zárótárgyalásán! nem szabad megengedni, hogy a bankok több tíz-,vagy százezer családot tegyenek tönkre csak azért,mert a 350 milliárd forinton felül még további milliárdokat szeretnének elkönyvelni tiszta nyereségként.Ebből is látszik, hogy nem igaz a "svájci frank alapú" hitelezés,és ezt a további gátlástalanságot csak is kizárólag kormányzati szinten lehet megszüntetni.Őszintén reméljük,hogy a kormány nem hagyja cserben saját állampolgárait csak azért, hogy a bankok által történt "megvezetés" eredményeképpen tovább rombolja a magyar lakosság életkörülményeit! Eléggé lerombolta azt már 2008 őszétől napjainkig, megálljt kell parancsolni a mohó bankoknak, bankároknak!!Remélem mellettünk áll a kormány e súlyos gond, probléma megoldásában!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállították a Fukusima-II atomerőmű 5. blokkjának hűtőrendszerét

A szombati leállás után vasárnapra helyreállították a márciusi természeti katasztrófában súlyosan megrongálódott Fukusima-II atomerőmű 5. blokkjának hűtőrendszerét. Tovább olvasom