Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Még nem sikerült elzárni a reaktor falán keletkezett rést

Japán - A fukusimai erőművet üzemeltető Tepco vállalat mérnökei vasárnapra még nem tudták elzárni a 2. reaktor falán keletkezett, húsz centiméter széles rést, amelyen át sugárszennyezett víz ömlik a tengerbe, de közölték, hogy átvizsgálták az összes reaktort, és másutt nincs szivárgás.
A kiömlő víz radioaktív sugárzásának értéke eléri az óránkénti 1000 millisievertet. A Tepco bemutatott egy fényképet, amelynek tanúsága szerint a résen keresztül víz ömlik a tengerbe, de azt nem tudják, hogy milyen mennyiségű. A víz gyorsan szétoszlik az óceánban, de veszélyes lehet az erőműnél dolgozókra nézve.

A technikusoknak többször abba kell hagyniuk a munkát.

Hoszono Gosi, a kormányzó Demokrata Párt egyik parlamenti képviselője, Kan Naoto miniszterelnök egyik tanácsadója közölte vasárnap: a kormány fő feladata jelenleg a sugárzó víz kiáramlásának megakadályozása. "Nincs vége a válságnak, de a helyzet némileg stabilizálódott" - mondta.

A Tepco közölte vasárnap, hogy a március 11-i szökőárban meghalt az erőmű két munkása. Ezzel először erősítették meg, hogy halt meg alkalmazottjuk a katasztrófában. A két munkást végig eltűntnek tekintették. Szerdán találtak rájuk, és a családjukra való tekintettel közölték csak most halálukat.

Olvasóink írták

  • 1. keiner 2011. április 04. 15:35
    „Most 11.500 tonna radióaktiv vízet engednek a tengerbe, mert nem tudjak máshova.
    http://www.n-tv.de/Spezial/EU-stockt-Japan-Hilfe-um-10-Millionen-Euro-auf-article2810866.html”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették a legnagyobb ellenzéki lap kiadását

Bahrein - Felfüggesztették a legnagyobb ellenzéki bahreini lap kiadását, mert a médiahatóság szerint… Tovább olvasom