Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Megbírságolták Gubík Lászlót

A magyar állampolgárság felvételét nyilvánosan vállaló felvidéki férfit azért bírságolták meg, mert nem adta le érvénytelennek nyilvánított személyi igazolványát.
Újabb bírsággal sújtotta a lévai járási rendőrkapitányság Gubík Lászlót, a magyar állampolgárság felvételét nyilvánosan vállaló egyik felvidéki magyart, amiért nem adta le érvénytelennek nyilvánított személyi igazolványát.

A szabálysértési eljárás keretében kirótt büntetésről Gubík tájékoztatta pénteken az MTI-t.

Gubík Lászlót két hete beidézte a rendőrség, hogy adjon magyarázatot arra, miért nem adta le személyi igazolványát többszöri felszólítás ellenére sem. Ezúttal sem tett eleget a felszólításnak, és ezért 33 eurós bírságot róttak ki rá.

Október elején hasonló idézést kapott a lévai járási rendőrkapitányságtól Gubík László két sorstársa, Dolník Erzsébet és Kassai Gyula is. Mindhárom idézésben - a szlovák állampolgársági törvény és a személyi okmányokról szóló jogszabály alapján - kötelességszegés szerepelt.

Az indoklást mindhárman alaptalannak minősítették, és az idézésnek nem tettek eleget, viszont levélben közölték álláspontjukat a rendőrkapitánysággal. Ebben hangoztatták, hogy semmilyen jogszabályt nem sértettek meg, a szlovák állampolgársági törvényt pedig alkotmányellenesnek tartják, így véleményük szerint nem veszíthették el szlovák állampolgárságukat.

Gubík László elmondta: ez már a második bírság, amelyet kiróttak rá azért, mert nem adta le a személyi okmányait. Az előzőt sem fizette ki, ezt sem fogja, és fellebbezést fog benyújtani a határozat ellen - tette hozzá.

Dolník Erzsébet az MTI-nek elmondta: ő egyelőre nem kapott hasonló határozatot a rendőrségtől, de feltételezi, hogy azt a napokban neki is kézbesítik. Közölte, hogy ő is fellebbezni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 évre ítélték Silvio Berlusconit

A volt olasz kormányfőt adócsalás miatt ítélte börtönbüntetésre egy milánói bíróság. Tovább olvasom