Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólított fel a pápa

Akárcsak az előző napi urbi et orbi áldásában, a pápa szombaton sem tett utalást arra, hogy a karácsonyi mise kezdetén egy nő elsodorta.
Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólította fel a híveket szombati Szent István napi úrangyala (angelus) imádságán XVI. Benedek pápa. XVI. Benedek derűsnek látszott, amikor megjelent lakosztálya erkélyén, és üdvözölte a Szent Péter téren a esőben összegyűlt híveket. Akárcsak az előző napi urbi et orbi áldásában, a pápa szombaton sem tett utalást arra, hogy csütörtök este a Szent Péter-bazilikában a karácsonyi mise kezdetén egy nő elsodorta: XVI. Benedek elesett, de felsegítették, s azonnal folytatta a szertartást. A katolikus egyház első mártírjának, Szent Istvánnak tiszteletére mondott úrangyala imádság előtti szentbeszédében a pápa felszólította a híveket, hogy "imádsággal támogassák" azt "a számos hívőt, akik a világ különböző régióiban hitük miatt megpróbáltatásoknak és szenvedéseknek vannak kitéve". Egyben kérte, hogy fogadják be és szeressék a szegényeket. Üdvözölte mindazokat, "akik nem adják meg magukat a rossz és az erőszak előtt, és lerombolják az emberek közötti korlátokat".

Olvasóink írták

  • 2. apátfalvifaszagyerek 2009. december 27. 00:01
    „A kurucinfo vallásüldözésről, és harcról ugat, és felveti a mai kereszténységnek, hogy nem elég "harcos", és hogy túl "békés". A szélsőjobboldali bűnös ideológiákra mindig is a pacifizmus elvetése volt jellemző. <moderálva>”
  • 1. utazó81 2009. december 26. 19:55
    „Elkergetni mindet mint annó a Grófokat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beomlott egy épülő híd Indiában, legalább 40 halott

A híd még csütörtökön omlott össze, de a hatóságok abban reménykedtek, hogy az áldozatok száma nem… Tovább olvasom