Délmagyar logó

2016. 05. 26. csütörtök - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C

Meg­halt a fel­akasz­tott szí­nész! Em­ber­ölés miatt nyo­moz a rendőrség

Az egyik néző vette észre, hogy az akasztási jelenet után Raphael Schumacher fán lógó teste furcsán rángatózik.
Meghalt a 27 éves Raphael Schumacher olasz színész, aki színpadi felakasztása után kómába esett egy héttel ezelőtt - közölték pénteken az olasz hatóságok.

A színész az eset óta a pisai egyetemi klinikán feküdt. Csütörtökön állapították meg nála a klinikai halál állapotát - mondta a klinika szóvivője.

A rendőrség a színi társulat négy tagja ellen vizsgálatot folytat emberölés gyanújával, de továbbra is fennáll az öngyilkosság lehetősége.

Az eset a pisai Teatro Lux kertjében történt szombat este, a Miraggi (Káprázatok) című, zárt körű előadás közben. Az egyik néző vette észre, hogy az akasztási jelenet után a színész fán lógó teste furcsán rángatózik. A néző, egy végzős orvostanhallgató azonnal a segítségére sietett, de a pulzusát már alig találta. Egy másik néző segítségével meglazította a hurkot, hogy a színészt leemelhessék.

Az olasz lapok idézték pénteken a színtársulat vezetőit, akik elmondták, hogy az eredeti terv szerint a jelenet végén a színésznek egy vaklövéssel kellett volna véget vetnie az életének, de Schumacher a rendező és a színésztársak tájékoztatása nélkül az utolsó pillanatban önfelakasztásra változtatta a színlelt öngyilkosság módját. Elképzelhető azonban, hogy ehhez nem voltak meg a megfelelő biztonsági intézkedések.

A BBC egy korábbi tudósítása szerint az egyik színész elmondta, hogy a huroknak hamisnak kellett volna lennie, és egy hámnak kellett volna elkapnia Schumachert az akasztáskor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

770 ezer menedékjogi ügy vár elbírálásra Németországban

Németországban tavaly 1 millió 91 ezer 894 menedékkérőt vettek nyilvántartásba. Tovább olvasom