Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Meghalt a súlyrekorder román kismama

Elhunyt az a 25 éves román kismama, aki nem egészen öt hónapja országos súlycsúcsot állított be: hogy 240 kilósan szült gyermeket.
A hétfői román lapok a hozzátartozókra hivatkozva számoltak be arról, hogy Victoria Lacatus előző nap szívrohamban meghalt, miután felszökött a láza és légzési nehézségei támadtak. A craiovai kórházban fél órán át próbálták újraéleszteni azután, hogy leállt a szíve, de az asszony rendkívüli kövérsége miatt ez különösen nehéz feladatnak bizonyult - mondta el Florin Petrescu, a kórház igazgatója.

Miután február 18-án császármetszéssel világra hozta 2,9 kilós kislányát, a kismama további 20 kilót szedett fel - mesélte nővére a Libertatea című újságnak. Az orvosok diétát írtak elő az asszonynak, de az nem tudott ellenállni a mértéktelen evésnek. Kislánya, Anisoara jelenleg alig több mint 4 kilót nyom, és anyai nagyanyjával él - írta az újság. A cikkből nem derült ki, hogy a csöppséget miért nem apja neveli.

Amikor Victoria Lacatus megszülte gyermekét, egy londoni szaktekintély rendkívül ritka esetről beszélt, az anya súlya és 1,6 méteres magassága miatt. Úgy vélte, hogy a kismama fokozottan ki van téve a vérrögképződés, a cukorbaj, a szülés utáni vérzés és a fertőzés veszélyének. Nicolae Cernea, a craiovai kórház egyik orvosa Romániában egyedülállónak nevezte a kórosan elhízott asszony szülését. A román asszony mégsem pályázhatott a világ legtestesebb kismamája címre azután, hogy 2008 augusztusában a 255 kilós Leanne Salt hármas ikreknek adott életet Nagy-Britanniában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 6 helyszínt nyilvánítottak a világörökség részévé

Újabb hat egyedülálló kulturális vagy természeti értéket képviselő helyszínt nyilvánított az… Tovább olvasom