Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Meghalt Helmut Schmidt felesége

Gyászol Hamburg és Németország: 91 éves korában csütörtökön meghalt Hannelore Schmidt, a volt kancellár, Helmut Schmidt felesége.
A mindenki által Lokinak becézett idős asszonyt hamburgi otthonában érte a halál. Helmuttal egy iskolába jártak a Hanza-városban, a diákszerelemből 1942-ben házasság lett. Két gyermekük született, ám csak a lányuk érte meg a felnőttkort: fiuk néhány hónapos korában meghalt.

Loki Schmidt tanárnői képesítést szerzett, és évtizedeken át tanított általános iskolásokat. Idővel képzett botanikusként vált ismertté, az ő kezdeményezése nyomán választja meg a német természetvédők szövetsége minden ősszel az év növényét Németországban. Az akció célja felhívni a közvélemény figyelmét egy-egy veszélyeztetett, kihalás által fenyegetett növényfajra.

Férjével, az egykori szociáldemokrata kancellárral, aki 1974 és 1982 között állt az NSZK kormányának élén, hosszú, harmonikus házasságban éltek, amelyben a feleket a művészetek, a sakkozás és a dohányzás szeretete is összekapcsolta.

Loki Schmidt lelkes lokálpatrióta volt, ennek elismeréseként Hamburg tavaly díszpolgárává választotta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 métert zuhant buldózerével együtt egy munkás

Igazán látványos munkahelyi balesetet élt túl egy tiroli munkás Terfensben egy kavicsbányában. Tovább olvasom