Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Meghosszabbította az EBa magyar bankmentés lehetőségét

A meghosszabbításról eddig hatszor határozott a brüsszeli testület: úgy látja, hogy az intézkedések összhangban vannak a bizottság iránymutatásával.
Az Európai Bizottság június végéig hagyta jóvá pénteken annak a 2009 elején indult programnak a meghosszabbítását, amelynek keretében a magyar állam segítséget nyújthat a pénzügyi válság miatt bajba kerülő hitelintézeteknek.

A program engedélyezésének meghosszabbításáról eddig hatszor határozott a brüsszeli testület, amely úgy látja, hogy az intézkedések összhangban vannak a bizottság iránymutatásával, emellett jól célzottak, arányosak, valamint időben és hatályban korlátozottak.

2009-ben, amikor a bizottság eredetileg jóváhagyta a pénzügyi mentőprogramot, a brüsszeli testület úgy ítélte meg, hogy a terv megfelel arra, hogy elhárítsa a magyar gazdaságban támadt "komoly zavarokat", és nem ütközik az unió alapszerződésével.

A 2009-ben elindított program két intézkedést tartalmaz a válság miatt bajba kerülő bankok számára: egyrészt lehetővé teszi feltőkésítésüket azáltal, hogy az állam elsőbbségi részvényekért cserébe új tőkét tesz elérhetővé a pénzintézetek számára, másrészt garanciát nyújt, amely ellentételezés fejében 2009. június 30. előtt keletkezett, legfeljebb három, vagy kellően indokolt esetben öt év futamidejű új tartozásokat fedezhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védelmi együttműködési lehetőségekről egyeztettek a V4-es országok

A találkozóval elindult egy együttgondolkodás arról, hogy melyek azok a képességek, illetve… Tovább olvasom