Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Meghosszabbították a sztrájkot a görög fuvarozók

Görögország - Bizonytalan ideig meghosszabbították hétfőn kezdett sztrájkjukat a görög fuvarozók szerdán. A fuvarozók azért szüntették be ismét a munkát, mert tiltakoznak a kormány azon terve ellen, hogy szabaddá akarja tenni a vállalkozást ebben az évtizedek óta zárt szakmában.
Ugyanezen okból a turistaszezon kellős közepén, augusztusban is sztrájkoltak a fuvarozók: a hét napig tartó sztrájk súlyos fennakadásokat okozott a görögországi üzemanyag-ellátásban.

A sofőrök egy uniós rendelkezés ellen tiltakoznak: Brüsszel az úgynevezett zárt szakmák megnyitását írja elő a vitatott rendelkezéssel. Ilyen foglalkozás a teherautó-sofőröké is Görögországban.

A kormány javaslata értelmében a teherautóra érvényes jogosítvánnyal rendelkezők szabadon juthatnak közúti fuvarozási engedélyhez. Az egymást követő görög kormányok az ötvenes évektől kezdve jutalomként osztogatták az iparűzési engedélyt erre a tevékenységre híveiknek. 1971-től azonban a hatóságok egyetlen új engedélyt sem adtak ki, a vállalkozók így egymás között kezdtek kereskedni az engedélyekkel, amelyek ára a teherautó méretétől függően a 300 ezer eurót is eléri.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török katamarán balesete Kos szigetén - sérültek

Görögország - Egy török felségjelű, zömében brit turistákat szállító katamarán szerdán a görög… Tovább olvasom