Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Megkéselte a jeruzsálemi melegfelvonulás több résztvevőjét egy férfi

A tettes három hete szabadult ki tízéves börtönbüntetéséből, amelyet hasonló homofób gyűlölet-bűncselekmény miatt kapott.

Késsel rátámadt a jeruzsálemi melegfelvonulás résztvevőire és legkevesebb hat embert megsebesített csütörtökön egy ultraortodox izraeli férfi - közölte a helyi média.

A tévé szerint a merénylő hosszú késekkel a kezében a tömegbe rohant és válogatás nélkül szurkálni kezdte az embereket. A rendőrség elfogta és letartóztatta a tettest. A Valla nevű hírportál azt írta, hogy egy ultraortodox vallásos öltözéket viselő fiatalember támadt a Jeruzsálem belvárosában vonuló mintegy ötezres menet résztvevőire.

A televízió értesülése szerint a tettes az a Jisáj Slisszer lehet, aki három hete szabadult ki tízéves börtönbüntetéséből, amelyet hasonló homofób gyűlölet-bűncselekmény miatt kapott, miután 2005-ben három embert megkéselt.

Az izraeli tízes tévécsatorna híradása szerint minden sebesültet kórházba vittek, egy harminc év körüli áldozatot életveszélyes állapotban, kettőt közepesen súlyos, a többieket könnyebb sérülésekkel.

A szervezők úgy döntöttek, hogy az incidens ellenére tovább folytatják a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése ellen küzdő felvonulást. A történtek után szolidaritásuk jeleként több ezren csatlakoztak a menethez olyanok is, akik eredetileg nem tervezték a részvételt. A jeruzsálemi városháza közleményben ítélte el a támadást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ártatlannak vallotta magát a fekete autós meggyilkolásával vádolt fehér rendőr

Megan Shanahan bíró 1 millió dolláros óvadékot szabott ki Tensingre. Tovább olvasom