Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Megkezdődött a meggyilkolt gyermekeit lefagyasztó anya pere

Bíróság elé állt kedden az a francia nő, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta három újszülött gyermekét, és kettő holttestét egy fagyasztóládában rejtette el.
Az egész Franciaországot sokkoló eset 2006-ban került a nyilvánosság elé: Veronique Courjault ekkor ismerte el, hogy megölte 1999-ben Francaiaországban, majd 2002-ben és 2003-ban Dél-Koreában született gyermekeit. A 41 éves nőt várhatóan életfogytiglani büntetésre ítéli a toursi bíróság.

A nő három éve van előzetes letartóztatásban. Az erős testalkatú asszony terhességéről és a gyilkosságokról sem férje, Jean-Louis Courjault, sem a családjuk többi tagja nem tudott. A férj azonban a nő mellett állt, amikor az 2006-ban elismerte tettét. "Nagyon, nagyon feszült vagyok. Azért jöttem el, hogy támogassam a nőt, akit szeretek" - mondta a 42 éves férfi az újságíróknak a tárgyalóterem előtt.

Ő maga volt egyébként, aki 2006 júliusában rátalált a két újszülött holttestére a szöuli otthonuk pincéjében lévő fagyasztóládában. A férfi elmondása szerint friss halakat akart a jégre tenni, amikor megtalálta a csecsemők zacskóba csavart testét. Miután értesítette a rendőrséget, a Franciaországban vakációzó felesége és két fiuk után utazott.

A pár ezután vallomást tett az esettel kapcsolatban a rendőrségen, és tagadták, hogy bármi közük lett volna az újszülöttekhez. Amikor azonban a DNS-vizsgálat kimutatta, hogy ők a szülei a csecsemőknek, a nő elismerte a gyilkosságokat. Ráadásként azt is bevallotta, hogy egy harmadik gyermeküket is megölte. Őt még 1999-ben, Szöulba költözésük előtt, nyugat-franciaországi otthonukban fojtotta meg, holttestét pedig a ház kandallójában égette el.

Veronique Courjault azt is elmondta, hogy eltitkolta a terhességeket férje elől, aki a gyilkosságokról sem tudott. A férfit tavaly mentették fel a bűnrészesség gyanúja alól, azóta két tizenéves fiukkal Tours környékén él. Az igazság napvilágra kerülése óta is rendszeresen látogatja a börtönben feleségét, akinek véleménye szerint pszichológiai problémái vannak.

A három gyermeket titokban megszülő nő egyébként a tárgyalás előtt úgy nyilatkozott a pszichiátereknek, hogy úgy gondolta: az újszülöttek nem valódiak. "Nem éreztem, hogy mozognának bennem. Nem a gyerekeimnként gondoltam rájuk. Részek volt belőlem, kinövések, amiket megöltem" - fogalmazott a nő.

Ügyének tárgyalása június 17-ig tart, a bíróság várhatóan életfogytiglani büntetésre ítéli.

Olvasóink írták

  • 2. web 2009. június 09. 21:17
    „így könnyű cikket írni,bocs másolni........”
  • 1. flexsnake 2009. június 09. 15:01
    „Remélem hamar átköltözik a túlvilágra hogy megismerhesse őket....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még a patkány is jót röhög

A nevetés német tudósok szerint egyáltalán nem csak emberi tulajdonság. A csimpánz például - vagy akár a patkány - szintén jót "röhög", ha a helyzet úgy hozza. Tovább olvasom