Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Megmotozták Henry Kissingert a New York-i repülőtéren

Testi motozásnak vetették alá Henry Kissingert a New York-i LaGuardia repülőtéren.
Testi motozásnak vetették alá a New York-i LaGuardia repülőtéren Henry Kissingert, Nixon és Ford elnökök volt nemzetbiztonsági tanácsadóját, illetve külügyminiszterét - közölte hétfőn internetes kiadásában a The Washington Post.

A 89 éves, Nobel-békedíjas diplomatát és politológust a közlekedésbiztonsági igazgatóság (TSA) emberei az iratainak ellenőrzése után sem ismerték fel, és miután átment a testszkenneren, alaposan végigtapogatták.

Kissinger tolókocsiban érkezett az ellenőrzőkapuhoz. Az esetről a lapnak beszámoló szabadúszó újságíró szerint nem azért mert mozgásképtelen, hanem mert feltehetően messze volt a kapu. Az eset The Washington Post szerint még pénteken történt.

Korábban Dianne Feinsteint, a szenátus hírszerzési bizottságának elnökét vetették alá motozásnak, Rand Paul szenátor - a republikánus elnökjelölt-aspiráns Ron Paul fia - pedig januárban amiatt késett le egy gépet, mert nem akarta magát alávetni az ilyen vizsgálatnak.

Kissinger a vietnámi háború lezárásában játszott szerepéért kapta meg a Nobel-békedíjat, de a hetvenes évek Amerikája meghatározó külpolitikusának kulcsszerepe volt a hazája és a Szovjetunió közötti enyhülésben, a stratégiai fegyverek korlátozásában és az Egyesült Államok Kínával szembeni nyitásában. A későbbiekben Kissinger a világpolitika egyik legnagyobb tekintélyű elméleti szakembere lett.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. május 15. 09:56
    „Na ennyit az amerikai bátorságról és az amerikai figyelmetlenségről, mely általában jellemzi nemzetük tagjait! Igyekeztem nagyon finoman fogalmazni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Damaszkusz vitája késlelteti a szíriai segélyezést

Damaszkusz és az ENSZ vitája késlelteti a segélyezést Szíriában. Tovább olvasom