Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Megnyílt a hagyományos bécsi báli szezon

A "Császári bállal" nyílt meg szombat este a Hofburgban a hagyományos bécsi báli szezon, amelynek csúcspontja az Operabál lesz február 16-án.
Az osztrák-magyar császárok egykori palotájában a Hofburgot kezelő cég szervezte Császári bál 2500 estélyi öltözékes vendége a szilveszter éjszaka nagy részében bécsi keringő hangjaira táncolt.

A bécsi báli szezon június 29-én zárul a Hofburg spanyol lovasiskolájában a "Császári ünneppel".

A báli szezon emlékezetes napjai lesznek a Cukrászbál és a Virágbál január 16-án, a Bécsi Filharmonikusok közkedvelt január 19-i bálja, a Kávéházi bál február 10-én, a Szivárvány bál és a Johann Strauss bál február 11-én, az Orosz bál február 15-én, a Life Ball, az AIDS elleni harc jegyében tartott karitatív rendezvény május 19-én, valamint az Újságírók és Írók Szövetségének Concordia bálja június 15-én.

Baloldali, zöld szervezetek és a zsidó közösség nyomására január 27-én utoljára tartják a Hofburgban a diákszervezetek bálját: a Hofburgot kezelő cég ugyanis úgy döntött, hogy szélsőjobboldali, közöttük neonáci elemek jelenléte miatt nem engedélyezi a jövőben a rendezvény megtartását.

A 2012. évi bál időpontja - január 27 - egybeesik a holokauszt nemzetközi emléknapjával, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulójával.

"Tűrhetetlen", hogy a szélsőjobboldali diákszervezetek és az európai szélsőbb számos képviselője - élülön az osztrák Szabadság Párt (FPÖ) vezetőjével, Hans-Christian Strachéval - e történelmi épület szalonjaiban táncoljon - hangsúlyozta a Mauthauseni Antifasiszta Bizottság. Az utolsó hofburgi bál napjára - akárcsak az előző évben - ellentüntetést szerveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irán kipróbálta nukleáris fűtőelemeit

Sikeresen kipróbálta nukleáris erőművekben felhasználható saját gyártmányú fűtőelemeit Irán. Tovább olvasom