Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Megpofozott egy újságírót az elnök biztonsági szolgálata

Franciaország - Megpofozta a France3 francia közszolgálati televízió újságíróját a francia elnök biztonsági szolgálatának egyik tagja - közölte pénteken a csatorna.
Az incidens szerda este történt, amikor Nicolas Sarkozy a legnagyobb titokban az egyik párizsi külvárosba látogatott. A sajtót szándékosan nem értesítette az elnöki stáb, a France3 azonban éppen akkor forgatott Seine-Saint-Denis pályaudvarán egy riportot a kábítószer-kereskedelemről, amikor testőrei kíséretében betoppant az államfő. Egy helyi fiatalt - aki hangos sértegetéssel fogadta az elnököt - azonnal félrevezette a biztonsági szolgálat.

A tévések meg akarták örökíteni az eseményt, de az egyik testőr ezt megakadályozta, s miközben megpróbálta elvenni a kamerát, egy pofont is lekevert az egyik újságírónak.

"Teljesen véletlenül voltunk ott, egy egész más téma miatt" - mondta az Europe 1 kereskedelmi rádiónak az érintett. Pierre Lassus operatőr beszámolója szerint egyszer csak meglepődve látta, hogy a szomszédos rendőrőrsről kilép az államfő, és ugyanabban a pillanatban egy őt sértegetni kezdő fiatalt letartóztatnak a rendőrök.

"Megpróbáltam filmezni, de nem engedték. Az egyik ember odajött hozzám és egyből megpofozott, majd közölte, hogy itt nem filmezünk" - tette hozzá a riporter.

A kamera így csak messziről rögzítette, hogy egy férfi fekszik a földön. Az újságíró szerint vér borította. Sarkozy az incidenst követően azonnal távozott a helyszínről.

A közszolgálati televízió újságíró-szakszervezete a sajtószabadság megsértése miatt feljelentést tett a rendőrségen, valamint arra kérte a belügyminisztériumot, hogy rendeljen el belső vizsgálatot a történtek tisztázására.

A Sarkozyt sértegető 21 éves büntetlen előéletű férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett letartóztatása során. Gyorsított eljárásban péntek délután az államfő és rendőrök gyalázása miatt 35 órányi közmunkára ítélte a Bobigny-i bíróság. Ügyvédje "jó döntésnek" nevezte a bíróság ítéletét, amelyet ügyfele elfogadott és nem kíván ellene fellebbezni. A per felperesei azok a rendőrök voltak, akiknek az elítélt a letartóztatáskor ellenállt, és akik szintén megsérültek. Az ő ügyvédjük viszont túl enyhének tartotta a bíróság ítéletét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 lefejezett holttestre bukkantak

Afganisztán - Afganisztánban 11 összekötözött kezű, lefejezett holttestet találtak pénteken az egyik… Tovább olvasom