Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Mégsem fosztották meg lovagi címétől Silvio Berlusconit

Az adócsalásért tavaly augusztusban elítélt politikust a bíróság az idén két évre a közhivataloktól is eltiltotta.
Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő továbbra is az olasz köztársaság lovagi rendjének tagja, vagyis a korábbi bejelentésekkel ellentétben nem fosztották meg ettől a magas kitüntetéstől - derítette ki a Corriere della Sera szerdai internetes kiadása.

Az adócsalásért tavaly augusztusban elítélt Silvio Berlusconit a bíróság az idén két évre a közhivataloktól is eltiltotta.

Ezt követően a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke március 19-én önként felfüggesztette lovagi címét. Ezt vállalkozói teljesítményeiért 1977-ben kapta meg az akkori köztársasági elnöktől. Silvio Berlusconi magától lépett, mielőtt megfosztották volna attól a címtől, amelyről a volt olasz kormányfőt Lovagként (Cavaliere) ismerték a nemzetközi életben is.

A munka érdemrendjének megfelelő lovagi címmel kitüntetett vállalkozóknak a szövetsége ennek ellenére megfosztotta Berlusconit az elismeréstől. Legalábbis az olasz sajtó márciusban még ezt jelentette.

A konzervatív Corriere della Sera értesülései szerint viszont Silvio Berlusconi a mai napig lovag. Az érdemrendet ugyanis egyedül az olasz államfő vonhatja vissza a pénzügyminisztérium javaslatára. A tárca azonban nem ezt nem terjesztette be.

Silvio Berlusconi jól tudta, hogy még mindig lovag, csak nem szólt senkinek - írta a Corriere.it.

Az 1901-ben alakult lovagi szövetségnek az utóbbi több mint száz év alatt már Itália 2700 sikeres vállalkozója volt a tagja. A szövetség jelenlegi elnöke Antonio d’Amato, a Confindustria olasz gyáriparos szövetség volt elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU vizsgálja az Apple, a Starbucks és a Fiat adózását

A most bejelentett ellenőrzések részei az unió egészére kiterjedő átfogó vizsgálatnak. Tovább olvasom