Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Megtámadták a Le Monde című francia lap honlapját

A damaszkuszi kormányhoz hű Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) többek között azt írta, hogy "Nem vagyok Charlie", valamint azt, hogy "Manipulált Charlie vagyok".
Szíriai hackerek megtámadták a Le Monde tekintélyes francia napilap Twitter-fiókját, és a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap elleni terrorakcióval kapcsolatos szöveget jelentettek meg rajta.

A damaszkuszi kormányhoz hű Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) többek között azt írta, hogy "Nem vagyok Charlie", valamint azt, hogy "Manipulált Charlie vagyok". Mindezzel a hetilap elleni véres támadás után terjedő Je suis Charlie (Charlie vagyok) mondatra utaltak.

Az internetes kalózok a szíriai címert is feltették a Le Monde Twitter-oldalára, és hogy egyértelművé tegyék, ki állt a támadás mögött, azt írták: "A Szíriai Elektronikus Hadsereg itt járt". A hackerek követelték más emberek hitének tiszteletben tartását, vélhetően utalva ezzel arra, hogy a Charlie Hebdo támadás utáni első lapszámának címoldalán egy Mohamed prófétát ábrázoló karikatura volt látható.

A SEA akciója után nem sokkal a Le Monde Twitter-fiókját lezárták. Az újság honlapján egyelőre nem jelent meg reagálás a kiadó részéről.

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször intézett internetes támadást befolyásos sajtóorgánumok ellen. Megtámadta már az AP amerikai hírügynökség Twitter-oldalát is. Legutóbb novemberben adtak hírt magukról, amikor magukra vállalták több nyugati hírportál, köztük a The Independent és a The Daily Telegraph című brit lapok internetes felületének megtámadását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem végzik ki az utolsó marylandi halálraítélteket

Az államban 1638-ban vezették be a halálbüntetést, az állam akkor még brit gyarmat volt. 1978 óta… Tovább olvasom