Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Melegaktivistákat tartóztattak le Moszkvában

A tiltakozókat azon a demonstráción vették őrizetbe, amelyet néhány órával az Eurovíziós Dalfesztivál moszkvai döntője előtt rendeztek.
Az AFP helyszíni beszámolója szerint az engedély nélküli tüntetés résztvevevői közül többen azt kiabálták, hogy "A homofóbia Oroszország szégyene!" és "Egyenlő jogokat mindenkinek!", mielőtt a rendőrség elvezette volna őket. A hatóság emberei később több olyan tüntetőt is őrizetbe vettek, akik megpróbáltak beszélni a külföldi újságírókkal. A letartóztatottak között van Nikolaj Alekszejev, az egyik orosz meleg közösségi portál főszerkesztője és a demonstráció szervezője is, valamint rajta kívül egy menyasszonyi ruhába öltözött férfi és egy amerikai melegjogi aktivista is.

Az éves könnyűzenei nemzetközi verseny moszkvai döntőjének közeledtével egyre többet hallatják a hangjukat az oroszországi melegjogi aktivisták, a nemzetközi közvélemény figyelmére számítva. Szintén szombatra hirdették meg a "Szláv Meleg Büszkeség" felvonulást, ám a moszkvai hatóságok - csakúgy, mint a korábbi évek melegfelvonulásait - ezt sem engedélyezték. Oroszországban 1993-ig bűncselekménynek számított a homoszexualitás, 1999-ben pedig mentális betegségnek nyilvánították.

Olvasóink írták

 • 4. horvathi 2009. május 16. 21:51
  „Talán ez az egyetlen olyan akció az oroszok részéről, amivel egyet lehet érteni!

  A deviáns és társadalom ellenes buzikat rács mögé dugják. Nagyon helyes, oda is valók!

  (Közben eszembe jutott egy másik támogatható orosz lépés is: Az egykori moszkvai Komszomol titkár, zsidó származású Hodorkovszkij nevű bűnözőt hosszú évekre rács mögé dugták. Ezzel szemben Hodorkovszkij magyar kollégája - Gyurcsány - nálunk miniszterelnök lehetett, majd az ország tönkretétele után szabadon távozhatott.)”
 • 3. floridaimagyar 2009. május 16. 21:19
  „A homokosok csak csinaljak amit csinalnak zart ajtok mogott es otthon es ne nyilvanason es ne fogjak be a szajukat.”
 • 2. pampus 2009. május 16. 18:00
  „Szerinte "simán" a Magyar Köztársasági elnök és a hozzáhasonlók foglalkoznak a homokosokkal. lehet, hogy ép innen mentek Moszkvába! Ezeknek már mindenük megvan. Még pártjuk is. Miért ne lenne pénzük az utazgatásra is?”
 • 1. sima 2009. május 16. 17:36
  „Ennek miért van hír értéke ? Ha ott ez tiltott , akkor tudomásul kell venni, hogy van olyan ország ahol államilag nem népszerüsítik homoszexualitást. ( Sajnos nálunk ez nem igy van ) A szexuális szokások magánügyek, nem az utcára való !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pech: kéményben lelte halálát a betörő

Spanyolország - Balszerencséjére egy olyan házba próbált bejutni, amelyben senki sem volt,… Tovább olvasom